OPTREDENS IN HET KERKJE VAN LA MIANA

 

Tijdens de zangweek was er ook een akteursweek op La Miana: zij werkten aan het stuk: “Vreugdetranen drogen sneller dan tranen van verdriet”. Op de laatste avond werd het derde deel opgevoerd in het kerkje: de bruiloft die het slot betekende van een liefdesgeschiedenis: de bruid trouwde met een botterik en wees daarmee een gevoelige jongen die zijn hele leven al straal verliefd op haar was van de hand.  Een beetje een Dylan Thomas stuk hoewel het me ook erg aan stukken van Hugo Claus deed denken: dronkenschap, botheid, pathos en wellust. De foto is van het moment dat de bruid zich realiseert dat de bruidegom er op de bruiloft vandoor is gegaan, ze heeft net haar bruidssluier afgesmeten.

De verhouding tussen de zanggroep en de akteursgroep was goed, op een lawaai-incident na. Zo goed dat er een kruisbestuiving plaats vond: een van de zingende deelneemsters, Sabina, zong in het derde deel van het stuk een deel van een prachtig lied (foto), en de akteurs zongen op het laatst mee met ons slotlied.

Na dit derde deel van het stuk traden wij op, de zangers. Uiteraard zijn de foto’s daarvan minder interessant dan van het toneelstuk, ze lijken allemaal op elkaar. Bovendien zijn ze om de een of andere reden ook minder goed qua fotografische kwaliteit. Alle foto’s sowieso zonder flits gedaan omdat ik niemand wilde storen, dus met 6400 ISO. Dat heeft als bij-effect dat ze in zwart-wit weer leuk zijn, korrelig is dan niet erg.

Dat laatste effect heb ik toegepast bij de foto’s van de optredens van onze docenten waarop we onverwacht getrakteerd werden.

Het was een prachtweek!!!!

groeten

René

De afgewezen minnaar met zijn permanent dronken moeder:

De afgewezen minnaar geeft als bruids-cadeau zijn door zijn moeder bewaarde melktandjes waar een kettinkje van gemaakt is:

De zangeres van onze groep die in het stuk zong, Sabina:

Hierna onze optredens, dit is Laila:

Onverwacht deed Taetske ook een liedje:

De prachtige optredens van onze zangdocenten: Ilse Huizinga:

 

Elly Machtel:

Mariecke Lepeltak:

Slotlied samen met de akteurs:

Dankwoord van Edwin namens de zanggroep:

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op OPTREDENS IN HET KERKJE VAN LA MIANA

 1. tkmst schreef:

  Een prachtige rapportage.
  Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk.
  Fraai;die afwisseling met zwart-wit.

  Groet
  Laila

 2. renelouman schreef:

  Dankje, met plezier gedaan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *