LA MIANA SPANJE

 

Voor de tweede keer een zangweek in La Miana meegemaakt, en het was wéér leuk. Vorige jaar was ik er langer, nog 9 dagen gebleven nadat de cursus was afgelopen. Daar toen ook erg veel posts over geplaatst zie HIER.

Gisteren terug gekomen, met twee uur vliegvertraging vanwege de storm. Gelukkig was die wel gaan liggen toen we landden.

De titel van de week was “carte blanche” en dat hield in dat je kon doen wat je wilde: veel zingen en streng aangepakt worden of een beetje flierefluiten. Ik zat er tussenin: had twee liedjes voorbereid en heb er één op het traditionele optreden voor de deur van Bar Anton in het nabije St. Jaume de Llerca gezongen. Bij het andere optreden, in het kerkje met als publiek alleen de leden van de akteurscursus die daar ook gegeven werd, heb ik een eigen nummer gezongen. Net als op de bonte avond trouwens.

Er waren een paar echte fenomenen bij: een paar werkelijk prachtige professionele stemmen en een gepassioneerde performer. Ook een paar beginners die je in een week enorm vooruit zag gaan.

De docenten waren Elly Machtel, Ilse Huizinga en Marieke Lepeltak, alledrie fantastische zangeressen met een totaal andere aanpak wat erg leerzaam was.

En dat allemaal in een schitterende omgeving. Hier de beestjes die ik fotografeerde met mijn kleine cameraatje: ik had geen zin om die grote mee te sjouwen en had daar achteraf ook geen spijt van. Ik was er vorig jaar al geweest en heb toen de meeste vlinders die er nu ook waren al gefotografeerd met mijn goede toestel, al kon ik het niet laten er toch nog even een paar op de gevoelige pixelplaat vast te leggen. Ik ben er net even naar gaan kijken en het bleek wel een groot kwaliteitsverschil: zie HIER.

Het was er steeds erg heet, al begon het op het einde van de week af en toe te regenen en kon het optreden in Besalu daardoor niet doorgaan: het hoosde. Wel goed voor de natuur want het had bijna niet geregend de laatste twee maanden. Dat was goed te zien: minder bloemen en vlinders en alles was geler.

groet

rené

 

De volgende drie foto’s genomen bij een poeltje op 20 minuten loopafstand de berg af:

 

 

 

 

In het kerkje:

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op LA MIANA SPANJE

 1. Antoinette schreef:

  These are beautiful! On anther note, too bad that some of the pictures you commented on from your fellow singers, do not have sound. It looks like you had a fantastic time away. Welcome back.

 2. renelouman schreef:

  There are some sound-films, when I see them somewhere I shall put them on my facebookpage!!

 3. Antoinette schreef:

  Leuk! Ja doen.

 4. Carla schreef:

  Hoi René!
  Wat heb je een práchtige fotoreportage gemaakt van je week op ‘de Berg’!
  Het is een bijzondere plek, hè! En je hebt het duidelijk erg naar je zin gehad! Fijn hoor!! ( Ik heb er ook weer errug van genoten, voor de 6e keer! :)
  En ook met je zingende zaag! Je zal wederom n ónvergetelijke indruk hebben gemaakt op iedereen, ik zal jouw ‘Bourbon Street’ uitvoering in ieder geval nooit vergeten!
  Vroeg me alleen nog wel af of Tetske uiteindelijk niet mee is gegaan. Ik zie haar nl nergens op de foto’s….
  Leuk om je op deze manier te kunnen volgen!
  Lieve groetjes, Carla.

 5. renelouman schreef:

  Taetske was er wel maar trad alleen op de laatste avond op en was niet bij de algemene repeteersessies, ook niet bij Bar Anton. Ik heb wel een paar andere foto’s maar op de een of andere reden vind ik dat te privé, ga haar nog vragen of ze het goed vind dat ik die plaats.
  Ik vond het echt leuk, heb twee keer met een eigen nummer opgetreden en één keer The Ark van Gerry Rafferty, met als laatste twee strofen een vertaling in het Nederlands die ik een dag daarvoor had gemaakt, wel met tekst erbij, en in het muzikale tussenstuk gezaagd ZONDER DAT OOK MAAR EEN ENKELE KEER GEREPETEERD TE HEBBEN, en het ging nog goed ook!!!!
  Maar ik heb bij Ilse NATURE BOY geoefend: helaas kende ik de muziek niet goed, hoewel het een eenvoudig nummer is. Ik vond het zo eenvoudig dat ik hem niet geleerd had maar meteen met interpretatie was begonnen, en toen was hij op het laatst natuurlijk niet klaar omdat ik de noten te onbelangrijk had gevonden omdat ik veel spreekgezang wilde. Misschien volgend jaar, ik ga zeker weer, maar nu weer naar de jam. Heb me al opgegeven want er waren al 6 mensen, en ze weten nog niet eens wanneer het precies is, maar dat is het voordeel van pensioen!! Als ik al die foto’s van jullie zie had ik daar ook bij willen zijn!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *