OUD EN NIEUW IN FRIESLAND

 

Voor het eerst in jaren geen oud en nieuw gevierd in Amsterdam maar in Friesland.

Daar vieren ze het ook, blij dat het oude voorbij is en blij met het nieuwe. Of misschien voelt niemand er wat bij maar is het een aanleiding om fikkie te stoken en vuurwerk te laten knallen.

Ik weet niks van het platteland dus kan ook niet zeggen of dat elders ook gebeurt, maar in Friesland waren overal in de weilanden  groepjes mensen bezig pallets aan te voeren en ander brandbaar materiaal om vuren te stoken. Melkbussen en tonnen zag ik ook overal, zal wel iets met dat vuurwerk te maken hebben.

En op 1 januari zag ik iedereen ALLES OPRUIMEN. Dat was voor mij ook een nieuwe ervaring.

Oud en nieuw in Friesland in vele opzichten trouwens: Van die leuke oude dorpjes waar natuurlijk ook nieuwe huizen gebouwd moesten worden wat een al dan niet geslaagde combi opleverde. Het huisje van de vriendin waar ik bij logeerde was qua oud en nieuw trouwens erg geslaagd: uiterst comfortabel, goed geïsoleerd en met cv en internet, en toch uit 1719. En natuurlijk de oude en nieuwe windmolens.

Ook weer lekker om in Amsterdam terug te zijn.

Eenieder die dit leest EEN GOED 2015 toegewenst trouwens!!

De foto’s zijn van verschillende dagen, de volgorde is fotografisch bepaald, qua tijd en plaats volstrekt willekeurig.

GROETEN

RENÉ

STAVOREN:

STAVOREN:

MIRNS: al een leuke verzameling pallets voor de brandstapel:

Gevist, het enige bootje in het haventje van MIRNS dat niet meer dan een, door een pier van het IJsselmeer afgeschermd, beschut watertje was van pakweg 20 bij 30 meter:

Vanaf datzelfde plekje in Mirns waar we heerlijk in het restaurant, met uitzicht over het water, hebben gezeten, beetje Parnassia-achtig:

HET STIKTE ER VAN DE VOGELS, VOORNAMELIJK GANZEN:

 

 

 

Met tractoren ( zie foto boven) en aanhangwagentjes (hieronder) werd het materiaal aangevoerd,

Heel veel mensen hadden oorbeschermers op, dat moet dus in het verleden vaak erg fout zijn gegaan:

 

Met deze meneer hebben we een hele tijd gesproken, totdat het te koud werd en we weer moesten bewegen:

 

 

 

 

Dat zag ik vaker: klokketorens op kerkhoven:

HINDELOOPEN:

HINDELOOPEN:

HET UITZICHT UIT HET HUISJE:

 

 

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

12 reacties op OUD EN NIEUW IN FRIESLAND

 1. knutselsmurf schreef:

  Het is hier nu 13:20
  Even kijken hoe laat het op dit blog is, want er gaat iets mis bij OBA
  Ik heb je een tijd gemist. Leuk om weer eens wat foto’s te zien.

  • Blewbird schreef:

   Mooie foto’s! Lekker leeg daar toch. Krimpregio, maar dat zou mij niet veel uitmaken. Ik wens je een fijn 2015!

   • renelouman schreef:

    Nou het schijnt zo te zijn dat er toch de laatste tijd veel jongeren in de dorpen blijken te blijven wonen, weet niet of het waar is maar in het kleine dorpje waar ik was wonen beslist niet alleen ouderen.
    Overigens kan ik al jaren niet op jouw blog reageren, weet niet hoe dat komt, vergeet het elke keer aan mijn computerman te vragen.

 2. renelouman schreef:

  Hallo Knuts. Bij mijn weten sta ik niet meer op OBA, heb het erg geprobeerd, Ina is hier zelfs langs geweest en ik heb haar gegevens gegeven die je er voor nodig had, maar noppes. Na zoveel moeite heb ik het na een jaar maar opgegeven en ik blijk dan ook minder interesse te hebben om bij OBA te gaan kijken als ik er zelf niet op sta, ja zo werkt dat.

  Dat ik het aan Ina vroeg komt omdat ik zelf een halve digibeet ben, met foto’s plaatsen en bewerken gaat het prima, maar verder weet ik eigenlijk niet zoveel van internet. Overigens heb ik wel een goed systeem met facebook: ik plaats daar altijd een link naar elke post die ik op mijn blog plaats en dáár wordt dan gereageerd, dat is makkelijker dan op wordpress inloggen ben ik achter gekomen. Ik ga b.v. wel bij BLEW kijken af en toe maar daar kan IK dan ook niet op reageren, hoe ik ook probeer in te loggen op wordpress. Heb ook dat opgegeven, kan wel liken daar.

 3. knutselsmurf schreef:

  Ja, je bent nog steeds lid van OBA, maar er gaat iets mis bij het plaatsen van je berichten. Die tijdzone is in ieder geval een probleem.
  Die staat op GMT, maar daar woon je niet.
  Dat stel je in bij het dashboard van wordpress, onder Settings -> General Settings -> Timezone.
  Kies Amsterdam.
  Verder is de versie van WordPress die je in gebruik hebt al heel oud. Dat is waarschijnlijk de oorzaak dat je blog niet meer goed communiceert met OBA, want aan de ontvangende kant wordt e.e.a. wel bijgewerkt.

  Digibeten zijn eigenlijk de nieuwe analfabeten. Vandaag is het net zo belangrijk om met computers te kunnen omgaan als het ooit was om te kunnen lezen en schrijven.
  Veel mensen hebben dat niet door.

 4. knutselsmurf schreef:

  Het password bij wordpress.com is een ander password dan je gebruikt op je eigen blog. Kun je wordpress.com niet vragen om een nieuw password, als je het kwijt bent ?

  Een van de dingen die digibeten altijd verkeerd doen, is foutmeldingen zo snel mogelijk wegklikken, zonder ze te lezen. Misschien probeert die computer je iets te vertellen.

 5. DagEnDauw schreef:

  Die derde foto van Mirns vind ik zoooo mooi van compositie. Ik ben een stukje van mijn hart aan Friesland verloren vijf jaar geleden. ‘k Heb er toen een pracht van een fietsvakantie doorgebracht met mijn lief.
  Het tweede beeld uit Stavoren herkende ik nog van toen, ik herinner me nog dat het me heel Noors aandeed, al die kleurige huisjes bij het water. Erg sfeervolle foto’s heb je er genomen.
  Een gezond en zorgeloos 2015 gewenst.

  Van Dauw

 6. Grutte Pier schreef:

  Prachtige foto’s! Ja, het is goed vertoeven in Frl!

 7. Blewbird schreef:

  Mooie foto’s! Lekker leeg daar toch. Krimpregio, maar dat zou mij niet veel uitmaken. Ik wens je een fijn 2015!

  (haal mijn vorige bijdrage maar weg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *