PRACHTIGE MUZIEK OP DE DAM

Gisteren op de DAM waren ze een podium aan het opbouwen en toen heb ik even gevraagd waarvoor het was: een TV-programma dat de volgende dag van ongeveer 12.00 u. tot ongeveer 21.00  u. opgenomen zou worden.

Vandaag weer helemaal vergeten, moest trouwens werken, maar rond etenstijd moest ik naar de linkerkant van het centrum, en omdat ik geluid hoorde op de DAM heb ik die weg genomen.

Toen ik er aan kwam was een zangeres met een fantastische stem een prachtig lied aan het zingen. Twee koren op het podium, en zij helemaal vooraan bij een kerstboom. Nog had ik niks door. Maar opeens zag ik de majoor. Dat is sterk, dacht ik, een paar dagen geleden Imca Marina een lied horen zingen over Bosshardt, op een vorige post op dit blog te horen. In de aankondiging had Imca gezegd dat er mensen waren die zeiden haar na haar dood gezien te hebben. Ik dus ook nu.

En toen viel me op dat de zangeres er tamelijk casual uitzag, en dat de koren ook niet bepaald showy oogden, hoewel ze goed zongen. Maar toen de presentator na het lied aankondigde dat ze gingen overschakelen naar een kerk om te kijken of de kerststemming er al goed in zat begreep ik het pas echt: de EO!!

Ik hou niet zo van het uiterlijk vertoon van de wereldgodsdiensten, en toen de herdertjes weer voorbij kwamen blies ik de aftocht. Nog heel even teruggelopen omdat iemand prachtig het lied van Sting: How Precious We Are (juiste titel?)zong. Mooie stem, prachtig orkest, helemaal af, maar ja, in een Nederlandse vertaling. Niet te pruimen, de regen die als tranen uit de hemel droop, terwijl het een van mijn favoriete nummers ooit is, niet te harden dus. We moesten muziek uitkiezen voor de begrafenis van mijn moeder dit jaar en dit was het nummer dat ik aan heb gedragen en dat ook werkelijk op haar afscheid is gedraaid.

groeten

René

 

 

 

 

 

Links  de presentator:

Rechts de satellietverbinding met die kerk:

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op PRACHTIGE MUZIEK OP DE DAM

 1. René Bouwman schreef:

  Dag René

  Ik geniet regelmatig van jouw prachtige foto’s en luchtige bespiegelingen.

  Seayou en plezierige dagen.

  René

 2. renelouman schreef:

  Je houdt echt van de zee zie ik :-). Jij ook prettige feestdagen toegewenst, en leuk dat je af en toe kijkt!!

 3. Hanneke schreef:

  How fragile we are heet het :-)

  • renelouman schreef:

   Ach, hoe kom ik nou aan precious? Misschien omdat ik er aan dacht The Lord Of The Rings weer eens te zien. Ik weet dat het fragile is, ouderdom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *