OPTREDEN MET DE MAROKKAANSE TROMMELDAMES

Op de laatste avond van ons verblijf in Essaouira in Marokko traden we op in het restaurant van de hoteleigenares Latifa. Zij is de leidster van een vrouwen-percussie-groep waarmee ze in vele landen optreedt.

Om en om deden we een nummer, de dames en wij met de zangworkshop. Tijdens dat gebeuren vroeg  zangjuf Elly of ik het solo-nummer wilde doen dat ik een keer gerepeteerd had in de groep, want Barbara wilde ook haar solonummer doen en dat combineerde kennelijk. Ik zou dat vroeger zeker geweigerd hebben omdat ik dan in de stress geschoten zou zijn als ik dat 5 minuten van tevoren had gehoord, maar nu niet. Dus nadat Barbara een prachtig liefdeslied had gezongen deed ik In Dreams van Roy Orbison, met mijn gebroken pols, en ik genoot er zelf van tijdens het zingen, ook een bijna nieuwe ervaring.

De laatste 2 foto’s en het filmpje van de trommeldames erna, zijn gemaakt door Gerben, de non-singing echtgenoot van deelneemster Mirjam.

groeten

René

 

Barbara (r) tijdens het zingen van haar liefdeslied, begeleid door Jeannet:

Jeannet, een van de twee zangjuffen:

De aankondigingen van onze nummers door Elly, met zijstaartje, werden in het Frans vertaald door Mirjam, rechts van haar:

In dreams, net na de nachtmerrie van die pols die morgen overigens geopereerd wordt:

 

zigmo Als je op het voorafgaande zigmov drukt krijg je een zeer korte impressie van de trommeldames te zien. Mislukt: te HOREN, ik krijg de beelden er niet op, wel het geluid.

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *