DOL OP KERKHOVEN

 

En hoe verwaarloosder hoe beter.

Toen ik dit christelijke kerkhof in Essaouira zag dacht ik dat het al jaren niet meer in gebruik moest zijn, zo vervallen zag het er uit. Maar dat bleek een vergissing: er was een vers graf en er bleek ook al ruimte gemaakt voor een volgende gast.

Toen ik een tijdje had gefotografeerd kwam er een man naar me toe die het een en ander over het kerkhof vertelde. Dat er verschillende nationaliteiten bij elkaar lagen, zoals een Frans, Spaans en Engels deel b.v. Toen ik vroeg hoe het kwam dat het er zo verwaarloosd uit zag zei hij dat de zee daar de oorzaak van was, de begraafplaats ligt vlakbij de oceaan.

Veel te veel foto’s natuurlijk, maar ik vind ze allemaal mooi, vandaar.

Ik vroeg me af of Joop van Laarhoven uit Tilburg, die daar begraven ligt sinds 2009, 68 jaar geworden, ook een ongeluk op zijn vakantie heeft gehad, maar dan een dodelijk. Valt het nog mee met mijn gebroken pols, al word ik er aardig gaar van. Ik kom er net achter via google dat hij er voor zijn dood 8 jaar heeft gewoond. Maar geen idee waaraan hij gestorven is.

groeten

René

 

 

 

 

 

 

 

Van januari 1929 tot maart 1930 geleefd. De graven worden niet geruimd na 20 jaar, zoals bij ons als je tenminste niet laat verlengen tegen betaling:

Spaans familiegraf. De overledene linksboven, Manuel Ratto, is precies zo oud geworden als ik nu ben:

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op DOL OP KERKHOVEN

  1. Chiel Kleisen schreef:

    Ik bezoek ze altijd, zelfs als er geen Nederlander ligt…Was in Paramaribo bij het familiegraf van fam. Spong.

  2. renelouman schreef:

    Ja het heeft altijd iets. In Peru had je hele flatgebouwen waar de doden in hokjesmuren lagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *