PLASSEN verzamelblog

 

 

Fanatiek ben ik gaan fotograferen toen ik het idee had gekregen van het fotograferen van spiegelingen in regenplassen en die dan om te draaien. Daar heb ik jaren mee op de kunstmarkt op het Spui gestaan en redelijk wat verkocht, al dekte het amper de kosten omdat ik steeds met wat anders wilde staan, heb nog een giga-hoeveelheid voorraad hier in huis.

Ik had nog geen verzamelblog, zoals ik wel heb gemaakt over o.a. mijn fotoboek en mijn gedichten (rechts onder de kop “mijn interessantste blogs”), van alle posts die ik over dit onderwerp heb gemaakt. Daar ben ik nu dus aan begonnen, het is dus een post UNDER CONSTRUCTION, wordt steeds aangevuld als ik weer wat vind.

Deze foto is een van de eersten uit die tijd. Daarom voor mij enigszins “iconisch”.

Foto 2 is van het rolletje van mijn allereerste plassenfoto’s. Toen ik het opgehaald had bij Filmpost hield ik de spiegelingen  die ik op een bouwplaats aan de Ruijschdaelkade had gemaakt per ongeluk op zijn kop, en zo kwam ik op het idee.

BIJ HET ZOEKEN NAAR PLASSENFOTO’S BLEKEN ER ZO ONTZETTEND VEEL POSTS NIET GOED OVERGENOMEN TE ZIJN VANUIT HET VROEGERE VOLKSKRANTBLOG DAT IK ER VAN SCHROK. IK WIST DAT ER HET EEN EN ANDER WAS MISGEGAAN MAAR DAT HET ZOVEEL WAS……. BIJ PLASSENFOTO’S STONDEN FOTO’S VAN DE GAYPARADE, BIJ EEN TUINBLOG OVER VOGELS STONDEN ALLEEN MAAR PLANTEN ETC. ETC. ETC. ETC. GELUKKIG STONDEN DE ORIGINELE FOTO’S WEL NOG IN DE GALERIJ, DUS MOEST IK VAN VELE BLOGS DE FOTO’S VERWIJDEREN EN OPNIEUW PLAATSTEN IN HET BLOG. MAAR IK HEB LANG NIET ALLE POSTS GEOPEND……..DUS….

PLASSENFOTO VANDAAG

IK KAN OPEENS GEEN PLAS MEER VOORBIJ LOPEN

OUDE PLASSEN

PLASSEN VANDAAG

MIJN EIGEN TERREIN

SPIEGELINGEN

PLASSEN IN DE AVOND

HET CONCERTGEBOUW

REGENPLASSEN

AFSPIEGELING

KERSTENGEL IN PLAS

SPIEGELS IN DE NACHT: ZWART-WIT

SPIEGELINGEN VANDAAG

NIEUWE TENTOONSTELLING

LEKKER PLASSEN WEER

UIT DE OUDE DOOS (2 grachtenspiegelingen (Geldersekade) en 1 plassenfoto (Nikolaaskerk en Schreierstoren))

MUNT IN PLAS

4 MEI: DODENHERDENKING

JOGGSTER CARRÉ (zelfde foto als hierboven, alleen voor de volledigheid hier erbij gezet)

REGEN EN GEEN ZIN

PLASSEN

ZO ZIE JE ZE ZELDEN

REFUSE THE HOUR: WILLIAM KENTRIDGE

JOMANDA EN MILLECAM

AMSTERDAM IN PLASSEN

PLASSEN VANDAAG

DUIFJESSTEEG

ZO ZIE JE ZE ZELDEN

groeten

René

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *