PARKEERGARAGE

Vanmiddag zag ik dat er onder de parkeergarage aan de Marnixstraat een terras was verschenen. Daar hou ik wel van, van die plaatsen waar de op geld beluste investeerders niks in zien zodat de ondernemende creatievelingen met beperkte middelen een kans krijgen.

Hanneke’s Boom aan het Oosterdok is ook zo’n plaats naar mijn gevoel. Een hotspot geworden in een tochtig pand met een primitief terras. Er wordt gehunkerd naar het “echte”, naar plaatsen waar je niet als geldbuidel gezien wordt maar als mens waarmee je lol kan hebben, ook al is het gebodene vaak niet eens goedkoop, maar meestal wel goed.

Latei op de Zeedijk is ook zo’n tent: ziet er niet uit maar loopt als een trein, om dezelfde redenen.

Meestal is het na een aantal jaren gedaan als de huur bij succes zo hoog wordt gemaakt dat de geldjongens het weer overnemen en de lol er af is. Voor hele wijken geldt vaak hetzelfde, daar heeft het een naam: gentrification: de yuppen nemen het over, en wat eerst een arbeiderswijk was, daarna een kunstenaarswijk wordt eigenlijk gewoon een dure middenstandswijk, of erger.

Maar tot die tijd is het leuk. In dit geval vond ik het vroeger toch ook al leuk, vanwege de blote jongens die regelmatig aan de balkons hingen (zie foto) of de duizenden blote mensen die vaak langs de railing stonden.

iIk kom er later, 26 okt. achter dat ik nog een post heb gemaakt van een blootcollage naar aanleiding van Spencer Tunick: zie HIER.

groeten

René

 

 

 

 

Eigen foto, heb ik al eens geplaatst, zie HIER:

Foto van Spencer Tunick:

 

Dit bericht is geplaatst in photography. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *