NAAR MARLENE DUMAS MET NOUREYEV en verzamelblog KULTUUR

Nou ja, zo heet hij natuurlijk niet maar hij hoort heel vaak dat hij er op lijkt. Ik had dat ook al eens gezegd zonder dat ik daarvan wist. Dus toen we, via het in verbouw verkerende van-Gogh-museum (eerste foto) in de tentoonstelling van Marlene Dumas in het Stedelijk een “portret” van Noureyev  zagen wilde ik daar graag met hem een foto van maken (foto 2). Al vond ik dat de afbeelding van Dumas niet echt op Noureyev leek, hoewel de uitstraling ervan er wél mee te maken had.

We waren niet kapot van de tentoonstelling. Er waren mooie dingen bij, heel veel echt lelijks ook, maar niks raakte ons echt. En eigenlijk snap ik dat wel: het is kunst vanuit een intellectuele perceptie ontstaan, en daarbij heb ik hetzelfde als bij conceptuele kunst: het doet een beroep op mijn hersens, en als ik iets wil weten lees ik wel een boek. Bovendien wil ze dan ook nog dingen laten zien die je allang weet: Mohammed B., de moordenaar van van Gogh, als gewoon mens, zelfs enigszins aardig. Me hoela, ik weet dat Hitler erg aardig was voor kinderen hoor!

Nee, het raakte niet. Maar ja, je kan overal leuk fotograferen, ook daar.

ZONDAGMIDDAG-CONCERT

DE GURRE LIEDER VAN SCHÖNBERG

PETER ZEGVELD EN THIJS VAN DER POLL

DE GEISHA’S VAN REBECCA VAN WIERST

JEFF WALL IN HET STEDELIJK

SHIRLEY

BALLET: DUTCH DOUBLES

TIPTOP THEATER 100 JAAR

BÉJART BALLET LAUSANNE

MALEWICH

TORRENTIUS

KUNST IN GRACHTENPANDEN

GEFOSSILISEERDE GETTOBLASTER

ZELFPORTRETTEN IN HET RIJKSMUSEUM

HET RIJKSMUSEUM, EEN IMPRESSIE

EEN SPEL OP LEVEN EN DOOD

HET STEDELIJK

JONG EN OUD

MUSEUM-N8: REMBRANDT-MUSEUM

REFUSE THE HOUR: WILLIAM KENTRIDGE

DE HALBERING VAN DE KUNST

BLACK BUTTERFLIES

CABARET DUBBELFOUT

STEDELIJK MUSEUM AMSTERDAM: DE BADKUIP

TRIJNTJE OOSTERHUIS

KOFFERTJE MET OUDE FOTO’S

ELEFTERIA ARVANITAKI: EEN SFEERBEELD


groeten

René

Twee keer Noureyev:

Een aantal dames en een heer:

 

 

 

En deze kreeg ik op zondag toegestuurd van Jos Noureyev:

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op NAAR MARLENE DUMAS MET NOUREYEV en verzamelblog KULTUUR

  1. Jos schreef:

    Hij is mooi geworden René, die foto met Noureyev!! Ik zie de gelijkenis zelf niet zo, maar ik vond het wel frappant dat enkele mensen om ons heen fluisterden “hij lijkt er écht op”.
    Erg leuk ook hoe ik tegen de regen in wandel in een zonnig Van Gogh-decor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *