HOOG BOVEN AMSTERDAM

Elke keer als de kermis er weer is op de DAM wil ik in de hoge draaimolen. En elke keer denk ik, weet je wat, ik doe het de volgende keer. Volgende week krijg ik bezoek en ik dacht: het is misschien wel leuk om dán, samen, in de draaimolen te gaan.

Voor de zekerheid ging ik even vragen tot wanneer de kermis er zou staan. Dat bleek zondag, dus dat plannetje ging niet door. Ik zei jammer, liep weg, draaide me om en kocht een kaartje. Ik heb geen hoogtevrees maar al mijn spieren stonden strak gespannen. Ik durfde niet met losse handen te fotograferen en liet het cameraatje vóór me op de dunne stang tussen mij en de afgrond rusten, maar bedacht dat ik misschien de lucht alleen maar aan het fotograferen was, dus ik dwong mezelf op het schermpje te kijken, iets wat ik daarvoor gewoon niet durfde.

De man van de kaartjes had gezegd dat ik de eerste minuten beter recht voor me kon kijken, maar zelfs toen ik dat in het begin deed moest ik vechten tegen de paniek. Toen ik mezelf gedwongen had op het schermpje van mijn camera te kijken bleek dat opeens erg kalmerend te werken. Je hoort dat wel van cameramensen in oorlogsgebieden, die zijn niet bang als ze door een camera naar de verschrikkingen kijken. Ik merkte dat dat bij mij precies hetzelfde effect had, dus ik heb een hele tijd alleen op het scherm gekeken. Dat leverde ook betere foto’s op.

Toen ik er uit kwam moest ik mijn best doen om rechtop te lopen en ik voelde me wel een uur nog een beetje shaky.

Maar blij dat ik het gedaan had, en de foto’s vielen niks tegen.

Op 26 oktober kom ik er achter dat ik al eens een post over die zweefmolen heb geplaatst, n.l. toen ik die vanaf de Openbare Bibliotheek in de verte zag. Klik HIER om hem te zien.

groeten

René

PS: IK HEB EEN POST GEPLAATST TOEN IK DE ZWEEFMOLEN VOOR HET EERST ZAG, ZIE HIER

 

 

 

 

 

 

 

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

6 reacties op HOOG BOVEN AMSTERDAM

 1. Rob van Beusekom schreef:

  Unieke foto’s die ik met draaiende maag heb bekeken.

 2. renelouman schreef:

  En dan zat jij lekker op je stoel. Ik had het al vaker opgemerkt, maar ik ben geen held. Gelukkig ben ik wel impulsief, anders zou er nooit wat spannends gebeuren.

 3. Johannes Hoghers schreef:

  Het zijn zeker wel mooi gelukte hoogtefoto’s René, maar ik zou het je van mijn leven nooit nadoen.

 4. Hanneke schreef:

  jakkes wat hoog! maar mooie foto’s inderdaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *