CANALPARADE AMSTERDAM + GAYPARADES VERZAMELBLOG

 

Donderdagavond teruggekomen van een fantastische vakantie in Frankrijk en Spanje. Alleen met de auto: de eerste week door Frankrijk om de volgende week een zangworkshop in de Pyreneeën te volgen. Daarna 4 dagen in de hoge Pyreneeën gewandeld, door de sneeuw ook, om vervolgens een weekje op het landgoed waar de workshop was gehouden in alle rust te lezen en te wandelen. Vervolgens in twee dagen teruggereden.

En toen het gay-leven ingedoken, ben nu totaal uitgeput. Vanmiddag op een boot van vrienden die in de Oude Schans lag de parade gezien en gefotografeerd. Ik ga altijd naar het Westerdok, ook nu weer, maar de helft was al weg omdat ze een uur eerder waren vertrokken, zonder mij te waarschuwen. Ze beginnen al een jaar of tien om twee uur, dus daar had ik op gerekend. Meteen weg en naar die boot gegaan.

Hier volgen VEEL foto’s. De eerste twee boten herdachten de doden in het neergeschoten Maleisische vliegtuig en de AIDS-doden, dat was erg indrukwekkend. En hoewel ik wel leuke dingen heb gezien vind ik het per jaar meer een commerciële botenparade waar ik niks mee heb. De homo’s worden gebruikt om reclame voor bedrijven en politieke partijen te maken. Dat bemoeilijkt een open reactie als kijker naar wat je op die boten ziet: ik ga echt niet voor een VVD-boot juichen b.v., ook als ik daar iets leuks op zie, wat overigens niet het geval was. Verder b.v. boten van de PvdA, D’66, Groen Links (waar ik vroeger op stemde maar na Kunduz nooit meer), de ING, Google, Waternet, De Nederlandse Bank (!?) etc. Dan is een boot van de Gay-swimclub veel leuker, en ook origineler: ze hadden een act op het nummer carwatch, echt grappig. Of een boot van Lellebel, een travestieten-café, of een paar geile boten van de leer-csene, of de hulpverleners van de geslachtsziekten-poli en natuurlijk de dappere Marokkaanse boot (die had ik in eerste instantie niet in deze post geplaatst omdat ik de foto’s wat minder mooi vond, maar vandaag toch gedaan). De boot van de politie en het leger vind ik wel belangrijk, dat is ook weer een statement. Dat heeft er tenminste allemaal mee te maken. En leuke particuliere boten zoals vroeger zie je zelden meer.

LINKS NAAR POSTS VAN DE GAPARADES MET FOTO’S DIE IK DAAR DE AFGELOPEN JAREN VAN MAAKTE:

GAYPARADE: UIT MIJN RAAM GENOMEN (2013)

GAYPARADE: DE ANTI-POETIN BOOT (2013)

GAYPARADE: SLOT (2012)

GAYPARADE VANUIT MIJN RAAM (2012)

GAYPARADE: HET BEGINPUNT (2012)

GAYPARADE 2011: MIJN LAATSTE 15 FOTO’S (2011)

GAYPARADE: MIJN BESTE 15 FOTO’S (2011)

GAYPARADE: DE HOOSBUI (2011)

GEACHT PUBLIEK (2011)

PARADER: TUNFUN (2010)

GAYPARADE (2010)

GAYPARADE, JA HOOR, HET IS WEER ZOVER (2010)

GAYPARADE: NOG 14 (2009)

GAYPARADE: TEVEEL (2009)

ALVAST DE LEUKSTE (2009)

NOT EVERYBODY IS FREE TO CELEBRATE (2008)

HELP: WIE ZIJN DIE BEKENDE NEDERLANDERS??? (2008)

LICHAAMSTAAL EN OGEN (2008)

GAYPARADE: DE ALDERBESTE??? (2008)

VOORPROEFJE GAYPARADE (2008)

GAYPARADE: TOESCHOUWERS (2007)

GAYPARADE: KWETSBAARHEID (2007)

GAYPARADE VANUIT MIJN RAAM (2006)

LEUK GEVOLG VAN HET VK-BLOG (2010)

ROOM WITH A VIEW: CANALPARADE (2010)

GEACHT PUBLIEK

GAYPRIDE

 

 

De foto’s van de Pyreneeën volgen nog.

Groeten

René

 

Op de achtergrond zie je het raam van waaruit ik vaak foto’s maak:

 

 

 

 

Conchita was er ook. Ik hoorde dat ze 12.000 euro wilde hebben voor het zingen van een liedje. Dat maakte haar/hem een stuk minder sympathiek voor mij:

Omdat ik op de boot stond te fotograferen werd er heel gericht in de camera gekeken, was me bij de gayparade nog niet vaak overkomen:

 

 

De Marokkaanse boot, waar overigens ook andere nationaliteten vertegenwoordigd waren:

Idem:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze man mocht al zwemmend een plastic dolfijn van een boot komen halen, dat roze ding dat al bijna in de boot ligt. Er werd veel gezwommen trouwens:

 

 

 

 

Carwash van de zwemclub:

 

Mijn mijn kleine cameraatje genomen, duidelijk te zien, maar ik zet hem er toch bij vanwege de toren die ik er niet met mijn telelens op kreeg:

 

De slot-act voor een vrediger wereld:

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

7 reacties op CANALPARADE AMSTERDAM + GAYPARADES VERZAMELBLOG

 1. Rob van Beusekom schreef:

  Prachtige indruk en schitterende foto’s.

 2. renelouman schreef:

  Dankjewel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Else schreef:

  Gelukkig ben je er weer! En hoe!
  Else

 4. renelouman schreef:

  Hi Hi

 5. haras schreef:

  mooie impressie, ook ik heb dit jaar ook weer genoten, dank je wel

 6. Bert schreef:

  Ja super mooie foto s Reně

 7. renelouman schreef:

  Was ook een leuke dag!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *