THE FAULT IN OUR STARS.

Oftewel: Een Weeffout Onder De Sterren, zoals de Nederlandse titel luidt. Boven een still uit de film, onder de foto die ik van die plaats nam nadat ik hem met veel moeite gevonden had.

Titel van boek, van John Green, en film (regisseur Josh Boone) die in de U.S.A. een hit is. Ik las dat er niet gewoon een beetje een traan wordt weggepinkt maar dat de teeners daar hartverscheurend in de bioscoop zitten te huilen.

En het speelt zich dus voor een deel af in Amsterdam. Op de officiële trailer van de film staan twee korte stukjes Amsterdam (bij nadere beschouwing ook nog een stukje bij de Vondelkerk en in de tram). Die ga ik zoeken, dacht ik vandaag. En inderdaad: I FOUND THEM.

Was nog knap lastig, want ik was naar twee bankjes aan het kijken, maar op de plaats bleek er maar eentje te staan, de andere is er alleen voor de film neergezet. Maar het is onmiskenbaar de juiste plek, dat wel!

Hier geven de hoofdrolspelers Hazel en August elkaar een zoen. Hazel heeft kanker en kort te leven is de verwachting. En ze raken verliefd. Toen ik mijn vondst aan Belinda van de Kunstmarkt, waar ik vandaag ook was, vertelde zei die dat ze het boek net gelezen had en het erg indrukwekkend had gevonden.

Het tweede beeld was ook bizonder: het is de Keizersgracht vanaf een brug over de Utrechtse Straat. Onder die brug ben ik ooit door het ijs gezakt en bijna verdronken, en aan de rechterkant heb ik al een half jaar manuele Therapie.

THE FAULT IN OUR STARS II

groetjes

rené

Het tweede beeld van Amsterdam in de officiële trailer:

En vandaag. Er hingen bloembakken aan de brugleuning dus niet precies hetzelfde:

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op THE FAULT IN OUR STARS.

  1. M. Rekels schreef:

    Beste René,

    Na het lezen van het boek was ik al erg ontroerd, maar nu de trailer van The fault in our stars er is ben ik helemaal om. Wat een geweldig verhaal. Ik woon ook in Amsterdam en ben op m’n vrije dag ook op zoek gegaan naar de plekken uit de trailer. Ik kan alleen de plek met de bankjess, waar je het over hebt niet vinden. Ik ben zo nieuwsgierig dat ik m’n haar bijna uittrek van frustratie. Zeker nu ik zie dat u m gevonden heeft.
    Waar heeft u de foto gemaakt? Kunt u me verlossen?

  2. renelouman schreef:

    Ik vind het leuker om een aanwijzing te geven: je ziet dat de weg omhoog loopt, dus het is bij een brug. En de belangrijkste: het is NIET op de Prinsengracht, Herengracht, Keizersgracht of Singel. Dat had ik eerst in gedachten, dus ik heb een gedeelte van al die grachten afgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *