BIZONDERE ONTMOETINGEN

Ik zag hem in het Twiske en wilde hem dolgraag ook van dichtbij fotograferen, en dat vond hij goed. We raakten natuurlijk aan de praat en hij gaf een heel exposé over zijn “doedelzak”. Die maakte hij zelf, van verschillende houtsoorten met prachtige uiteinden van bot. Dat laatste deed hij ook allemaal zelf.

Die Schotse doedelzakken vond hij stukken minder, die hadden bepaalde tonen niet omdat ze diatonisch waren, of zoiets. Deze had ook halve tonen die middels een klein gaatje aan de onderkant van elke pijp, die overigens van c t/m c, cis t/m cis etc. liepen dus een none-bereik hadden, te vinden waren. Elke pijp had dus een ander bereik al zitten er maar drie tegelijk aan de balg, maar je kon dus wisselen door er andere pijpen op te schroeven.

De grote grap was dat hij uit Bulgarije kwam: daar ga ik over een tijdje naar toe om een zangworkshop mee te maken!! Ik kreeg nog een hele verhandeling over de geschiedenis. Dat de Thaciërs er vóór de Grieken waren en 6500 jaar geleden al gouden sieraden maakten. Dat geld verdienden ze met zout, dat kwam voor in de stad waar hij vandaan kwam. Daar komt het woord salaris vandaan, salt…

Enfin, ik weet niet of het iets met die balg te maken had maar toen ik van hem weg wilde rijden bleek een fietsband leeg. Dat was ff schrikken. Ik hoopte dat de oude kennis die ik er laatst zag er was, en dat bleek zo te zijn. Die had een pompje en met 6 keer pompen ben ik later thuis gekomen. Ik reed zo hard tussen het pompen door dat we tegelijk op de pont aankwamen!! Al had hij een iets langere weg genomen, toch bizonder.

groeten

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *