FUTENKOLONIE

Deze futenkolonie zag ik vorige week vanaf de Schellingwouderbrug. In totaal een stuk of tien nesten. Maar het vreemde er aan vond ik, behalve dat ik nog nooit van een futenkolonie heb gehoord, dat ze niet allemaal tegelijk in hetzelfde stadium verkeerden: ik zag broedende futen, eentje was aan het broeden terwijl er al een jong zijn kopje opstak uit haar verenpak en ik zag twee futen copuleren. Zie foto’s.

groeten

René

 

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op FUTENKOLONIE

  1. Marc schreef:

    Rene,

    Dat er nog zoveel moois is direct grenzend aan IJburg. Waar je je in een ver land waant en de mensheid verder dan ooit lijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *