MIJN WENS VOOR 2014


Alle ego’s naar de Dela

De collectieve masturbatiemaatschappij geslecht.

Samen, ware liefde, géén toneel ja.

Wij doen ons vóór, bestaan niet echt.

Terug naar de bron, dat zal ons leren


Dit is mijn bijdrage aan het nieuwjaarsgedicht van de Onafhankelijke Bloggers Associatie met als onderwerp de participatie-maatschappij. Ik kon weinig met het mij doorgegeven rijmwoord “Sela” moet ik bekennen, verder dan hela, Dela en akela kwam ik niet. Later wees Bert Deben mij, toen ik het al af had, op Mandela. Hij en zijn gedachtengoed hadden heel goed in mijn opzet gepast, helaas kreeg ik deze tip te laat en zelf was ik er niet op gekomen, daarvoor moet je een echte dichter zijn denk ik.

Van Pastuiven Verkwil, de eerste bijdrager, vernam ik dat de klemtoon van Sela trouwens op de a ligt, heb ik ook niet meer mee kunnen nemen, en volgens Ina Dijstelberge spreek je het uit als sellaa, iets wat ik verkeerd had onthouden.

Bovendien lag mijn internetverbinding er van maandagmiddag tot dinsdagmiddag uit, net toen ik de eerste bijdrage zou ontvangen .

Al met al zat het dus een beetje tegen en ben ik er matig tevreden over, achter de inhoud sta ik wel volledig. Bovendien heb ik met opzet een makkelijk rijmwoord voor mijn opvolger achtergelaten, dat stemde me ook enigszins mild over mijn eigen bijdrage.

groeten

René

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

25 reacties op MIJN WENS VOOR 2014

 1. Selma schreef:

  Mandela had als rijmwoord niet gekund.
  Al spraken Nederlandse nieuwslezers die naam hardnekkig uit als Mandéla,
  de Zuid-afrikaanse uitspraak luidt: Mandèlla.

 2. renelouman schreef:

  Het had inderdaad niet gekund eigenlijk, besef ik nu, maar niet vanwege de uitgang ella van deze manier van uitspreken van die naam, maar vanwege het feit dat de klemtoon van sela ( uitgesproken sella) op de a zit. Wat ik overigens dus ook niet wist. Ik merkte dat ik er dusdanig door in verwarring raakte dat ik het allemaal héééél snel klaar had :-)

 3. assyke schreef:

  dat van Mandèlla was voor mij ook nieuw
  desalniettemin heb je je heel goed weten staande te houden
  en de kraai met sleutel is magnifiek!

 4. fenny schreef:

  Al met al (na al je pech) is het toch een herkenbare René geworden, helemaal goed wat mij betreft.
  Op naar het echte geen fake!!!

 5. Babbelegoegje schreef:

  Die Sela liet mij vannacht ook maar niet los. Maar je bent geslaagd hoor,. En o ja, je moest ook nog twee keer op Sela rijmen, en die derde regel is ook heel goed geslaagd, vind ik. Duim.

 6. svara schreef:

  Mooi Rene!
  Ik was eerlijk gezegd zooo blij dat ik nog niet hoefde.
  Je hebt er een mooie draai aan gegeven en het is een mooie wens.

  • renelouman schreef:

   En jij was ook op de Dela gekomen!!!!!!!!!!!! Ja waar ik redelijk trots op ben is dat er staat wat ik vind en dat ik toch André , de opvolgende, alle kans geef om er iets moois van te maken.

 7. bert schreef:

  Mandela mocht dan niet perfect rijmen qua klank, maar dat deed voorheen selfies en onkies ook niet … maar je hebt je in elk geval uit een ondankbare positie kunnen redden en een mooie eindzin geschonken aan de opvolger in de estafette !

 8. reinejragolo schreef:

  Mandella hier nu hij er niet meer is?
  Mandela zal hij voor velen wel altijd zo blijven verwacht ik.

 9. Chiel Kleisen schreef:

  Nou nou, welk een overwegingen… Goed gedaan, jochie :-)
  Depla…

 10. Simen Vrederat schreef:

  Prachtig voorbeeld hoe rijmdwang tot een gouden vondst kan leiden zoals in jouw derde appelerende regel. En een prachtige opmaat tot een daardoor ook versterkte vierde.
  Die foto kun je aan de Dela verkopen. Zodat de klant ook nog het vertrouwen krijgt dat John Steed en Emma Peel over eventuele dreigende mistanden waken.

 11. antoinetteduijsters schreef:

  wat een overwegingen, maar je bent er goed uitgekomen. De foto is prachtig.

 12. renelouman schreef:

  En leuk symbolisch niet? De dood heeft de sleutel.

 13. Dauw schreef:

  Straf gespeeld
  met woord èn beeld,
  zonder overbodige tralala.
  ‘k Volg benieuwd ; gaat het wel of niet richting Walhalla…?

 14. renelouman schreef:

  Ik ga nu kijken naar bijdrage 3 van André de Raaij, erg erg benieuwd!!

 15. Blewbird schreef:

  Heel mooi! De boodschap is nu sterker dan met Mandela erbij. De vogel is in ieder geval géén kraai, eerder een raaf of misschien een roek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *