RADIO ROYAAL: TRENDY EINDHOVEN

In dit trendy restaurant in Eindhoven, op het terrein Strijp S, vierden we de 60ste verjaardag van mijn zus. Een oude Philipsfabriek, vlak achter het gebouw waar mijn vader ongeveer 30 jaar heeft gewerkt.

Veel was er nog intact gelaten, zoals de wc’s en de ketels. Het eten was er geweldig en niet extreem duur, een exquise drie-gangenmenu voor €29,50, de bediening erg prettig en de ambiance “ademend”.

groeten

rené

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

14 reacties op RADIO ROYAAL: TRENDY EINDHOVEN

 1. s.c. schreef:

  Ziet er goed uit. Het gebruik van gestripte gebouwen neemt hand over hand toe. Tot nu toe een verijking van het architectonische landschap en een besparing van geld.

 2. renelouman schreef:

  Ja mee eens. DAT het zo aanslaat komt volgens mij o.a. dat mensen iets “echts” willen. Misschien wel een goed teken, n.l. dat mensen zat worden van de uiterlijke schijn, of althans onbewust een richting zoeken naar iets wat ze onbewust aanvoelen maar (nog?) geen plaats kunnen geven. En het daarom dus materiëel gaan vertalen, alle begin is moeilijk :-).

 3. Mo schreef:

  Ik vind Strijp S geweldig leuk, er gebeurt vanalles en er zijn veel bedrijfjes van jonge ondernemers en kunstenaars, altijd wat te doen. En idd mooi authentiek gebleven.

  • renelouman schreef:

   Ah, jij kende het al!! Ik loop altijd erg achter bij dat soort dingen, maar jij woont er ook dichter bij natuurlijk. Mijn vader werkte in het gebouw parallel aan het spoor, het klokgebouw.

 4. Mo schreef:

  Dat Klokgebouw is geloof ik voor de grote jongens; tijdens de Dutch Design Week waren daar dure betaalde exposities, en er worden bijeenkomsten gehouden van ABN Amro en dat soort rapaille. Dus daar ben ik nog niet geweest.
  Maar sowieso rijd ik altijd naar station Beukenlaan als ik naar Eindhoven ga; dat treinkaartje is veel goedkoper dan een dag parkeren!

  • renelouman schreef:

   Dus jij komt vaker in Eindhoven, ik eigenlijk maar zelden, ga meteen door naar mijn moeder. Volgens mij is eind volgende week glow, dat vond ik een paar jaar geleden erg leuk.
   Beneden was, in het klokgebouw volgens mij, een tattoo-conventie.
   Ik zag ook nog een ander restaurant: het ketelhuis, heb ik ook nog mooi foto”s van.

 5. lizzebiz schreef:

  De naam is Radio Royaal. Mooie foto’s René!

 6. Blewbird schreef:

  Mooie rustige foto’s die echt ‘bij elkaar horen’. Gelukkig niet het woord ‘authentiek’ in je tekst, want dat mag zo door de WC.

 7. Herman ter Balkt schreef:

  Zie nu pas je Eindhoven-foto’s. Het allermooist vind ik de foto in de wc waar jouw spiegelbeeld heel klein te zien is. Juist dat kleine portretje op de achtergrond maakt de foto voor mij zo intrigerend. En die stoere litho van Jan Cremer is hier ook op z’n plaats.

 8. Corline schreef:

  Een paar jaar in Eindhoven gewoond en dagelijks op weg naar school langs het gebouw gefietst. Altijd alleen de buitenkant gezien natuurlijk. Maar binnen ziet het er heel bijzonder uit, blijkt. Mooie aansprekende foto’s.
  Na mijn vaders overlijden niet meer (al drie jaar nu) in Eindhoven geweest. Moet er weer eens naartoe…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *