HET GAAT GOED IN DE ZORG

Ongeveer 600 verzorgingshuizen worden er gesloten in Nederland, alleen van mijn zorginstelling al twee grote.

Het schijnt geld te besparen, de mensen worden niet gespaard: die zijn wanhopig dat ze moeten verhuizen.

In mijn tehuis zijn er drie gelukkigen uit die sluithuizen die een woning hebben gekregen. Voorrang boven de mensen die op de wachtlijst staan en dus nog langer in een onhoudbare thuissituatie moeten blijven.

En ondertussen gaat het gegoochel met geld, geld verdienen met het manipuleren van geldstromen, gewoon door. Per minuut vliegen er letterlijk duizenden miljarden van hot naar her, een half percentje profijt levert miljoenen op, en je zou wel gek wezen……………

Het gaat goed in de zorg: die gesloten huizen staan op prima plekken in de stad om daar dure hotels van te maken, dus wat zeur ik nou eigenlijk. Die oudjes zijn rijk zat om permanent een mooie suite te huren, als ze tenminste niet te dom waren om aan het casino-kapitalisme mee te doen, toch? En zo’n suite ziet er toch veel beter uit dan zo’n bejaardenhok?

PARTICIPEREN WIJ DAN NIET, STELLETJE HUFTERS

De groeten

René

De foto is niet van een sluithuis, alleen maar ter adstructie. Wel van een thuiszorginstantie overigens.

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

12 reacties op HET GAAT GOED IN DE ZORG

 1. Zilvertje schreef:

  Het is heel erg. Maar de meeste instellingen hebben genoeg vet op de botten, maar dat zeggen ze niet, gaan liever op en andere manier veel geld verdienen.

 2. Blewbird schreef:

  Zeer krachtige foto en blog. Super!

 3. eussr schreef:

  Wij moeten solidair zijn met zuidelijke landen, en met O Europese landen.
  En we moeten met China kunnen concurreren.
  Daarom moeten de arbeidskosten omlaag, dat betekent lagere lonen, en slechtere sociale voorzieningen.
  In’t Veld roept dat dan ook ‘een sterk Europa voor ze zwakken’.
  Wat ik zie is het omgekeerde, een zwak Europa voor de sterken.
  Daarbij loopt in Nederland zowel de staatsschuld als de werkloosheid op.
  Maar onze politieke elite blijft pro EU en euro.

 4. Duval schreef:

  Vandaag was ik in een Amsterdams verzorgingstehuis. Als je het niet wist zou je na een wandeling door de gangen zeker begrijpen dat het dicht moet. Het is verouderd. Bijna onmogelijk om te wonen én te werken.
  Al jaren is het bekend, nu komt toch de schok voor bewoners en personeel. Sluiten, niet verhuizen. Dat is een drama voor alle betrokkenen. Ook weer eens de mensen die minder weerbaar zijn of in salarisschalen onderaan de samenleving bungelen.
  Het zal natuurlijk wel verantwoord zijn, met als onderbouwing een dik rapport. Maar ik maak me toch zorgen. De aankomende vergrijzing komt echt. Bouwen we dan opnieuw verzorgingstehuizen om zo veel efficiënter met de zorg om te gaan? Zien we dan in dat we nooit hadden moeten sluiten en verantwoording hadden moeten nemen in plaats van kiezen voor rigoreuze veranderingen?
  Tegelijk bracht mijn reis mij in vele Amsterdamse galeries. Amsterdam Art weekend is een verademing. Toont initiatief en ruimte voor creativiteit. Dat wat je vaak mist bij beleidsmakers die een oplossing zoeken. Zouden beiden elkaar niet kunnen versterken en tot een fantastische oplossing komen die voor ieder een overwinning is…

  • renelouman schreef:

   Het belang van kunst is in mijn optiek inderdaad dat je de dingen anders kan zien dan je gewend bent, dat je hersens vrijer tegen de dingen kunnen aankijken, maar die link wordt tegenwoordig niet gelegd door beleidsmakers. Die zien zelfs kunst als geld: het Stedelijk en het Rijks zijn eindelijk klaar, hiep hoi: ze trekken nog meer toeristen!!

 5. renelouman schreef:

  Blew: ik vind echt dat de machthebbers een kans hebben laten liggen om de financiële crisis aan te grijpen voor essentiële verbeteringen. Er is in principe geld genoeg in Nederland, alleen in handen van weinigen.

  Zilvertje: ik vind het jammer dat er eerst een faillissement moet dreigen voor ze er achter komen dat er wel een management-laagje uit kon om te besparen ( NA alle andere besparingen op personeel, dat snap je).

 6. els erinkv. schreef:

  Je hebt zo ontzettend gelijk! Ik zie en hoor ouderen die echt bang zijn voor hoe het in de toekomst verder moet.

 7. renelouman schreef:

  Het zal uiteindelijk wel iets meevallen denk ik, zo barbaars zijn we nou toch ook weer niet geworden dat we mensen laten stikken die zelf niks meer kunnen. Maar er gaat toch ook veel meer leed komen dan nodig.

 8. mart schreef:

  De gezondheidszorg gaat ten onder aan de managers ziekte. Vroeger had je een directeur en een hoofdzuster die de dienst uitmaakte. Nu slokken al die managers een groot gedeelte van het budget op. En wat te denken van de ziekenhuizen als er een patiënt op dinsdag naar huis gaat komt er op dezelfde dag een ander in dat bed, maar er wordt wel 2x geschreven. En met die nieuwe thuiszorg die de gemeentes moeten gaan inhuren zal die managers ziekte nog wel groter worden.

 9. renelouman schreef:

  Nou bij ons hebben ze er een managerslaag uitgehaald, al is dat mij nog niet opgevallen, ze hebben wel andere namen, lager ingeschaald wellicht.

 10. mart schreef:

  Voor wie geïnteresseerd is heb ik op de regel site een link gezet naar een website van de overheid. Daar kun je de jaarverslagen van de zorginstelling intypen en zien of de bestuurder een salaris heeft volgens de norm. Als er erg veel bezuinigd wordt en de bestuurder zit een flink percentage boven de norm dan weet je wel genoeg denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *