GLOW EINDHOVEN 2013

Voor de tweede keer naar GLOW Einhoven, de eerste keer was vorig jaar, zie dáárvoor HIER en HIER.

Ik was vroeg, om 17.00 u. bij mijn moeder in Son weg en het begon pas om 19.00 u. hoorde ik, en had daarom besloten dat ik eerst naar Strijp S zou gaan want dat was een eind wandelen vanaf het station.

Strijp S is het terrein van de oude Philips-fabrieken,  mijn vader werkte daar vroeger en ik ben daar een paar weken terug voor het eerst geweest om er de zestigste verjaardag van mijn zus te vieren. Een lekker “authentiek”sfeertje vond ik ook nu weer.

Ik kwam langs het Philips-stadion waar net een lichtshow zou beginnen, ik kon nog net naar binnen. Daar zijn de eerste twee foto’s van. Bij de andere foto’s, alleen van wat er op Strijp S te zien was,  zet ik wat info over wat en hoe.

PAS OP: DRUK

STATIEVEN

DE REST VAN GLOW EINDHOVEN

GLOW EINDHOVEN

groeten

René

 

Een ruimte waar lichtcirkels met verschillende structuren ontstonden als je geluid maakte, elk geluid een ander soort cirkel. Er was iemand met een viool, en hoewel hij niet kon spelen waren de cirkels die hij ermee maakte fantastisch:

 

 

Buiten: als je de kubus aanraakte veranderde het lichtpatroon en de kleur:

In hetzelfde gebouw als het restaurant waar ik weken geleden at, Radio Royaal: dit kunstwerk heb ik gewrocht, althans de rode strepen: dat deed je door in de lucht met je vinger te bewegen, op een bepaalde plaats en hoogte, dat wel. Het deed me denken aan de Theremin, maar dan met beeld i.p.v. geluid:

Drie verschillen gekleurde lampen in een driehoek opgesteld gaven dit effect: je eigen schaduw onderbreekt de kleur van één lamp en ontbreekt dus zo in het spectrum:

Deze man moest het licht-project van Mul… in de gaten houden. Nog een praatje mee gemaakt en uitleg gekregen over het project:

De schaduw die je aan de ene kant van de sculptuur op een scherm projecteert wordt via glasvezels naar het scherm aan de andere kant getransporteerd:

 

Een desoriënterende lichttunnel:

 

Een verlichte laan met wisselende kleuren. Ik was de enige niet die deze foto maaakte, het zag er op de een of andere manier heel bizonder uit, al die rolstoelen in dat wisselende licht:

Het begon te regenen:

Nog een keer de rolstoelen, maar nu blauw:

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

4 reacties op GLOW EINDHOVEN 2013

 1. Chiel Kleisen schreef:

  Er bekruipt me opeens een gevoel van spijt…Ik had door moeten zetten en gaan. had kunnen eten bij dochter in haar nieuwe huis, dat ik nog niet heb gezien…ze woont er sinds twee maanden…Volgend jaar dan maar, ijs en weder dienende. Prachtig die foto’s met kleuren die niet vervloeien. Groet.

 2. Blewbird schreef:

  Veel foto’s! Die blauwe kubus vind ik bijzonder.

 3. Else schreef:

  Wat een prachtige foto’s!
  Else

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *