COR JARING OVERLEDEN

De beroemde Amsterdamse fotograaf Cor Jaring is overleden, las ik net.

Het was een grappige man, vond ik, erg aardig.

In 2006 ben ik op een boot door de haven meegeweest, vanwege een fotowedstrijd van het Parool: haven-foto’s. Ik had meegedaan en niks gewonnen, maar iedere deelnemer mocht mee. Cor jaring was de gids, als expert in haven-foto’s natuurlijk.

Ik maakte een paar foto’s van hem toen hij het schip op kwam. Ik herinner me dat ik er aardig trots op was, dacht dat niemand zo’n foto van hem had gemaakt omdat hij nogal onverwachts meteen een foto van de kapitein maakte, nog voordat hij hem de hand schudde.

Ik zie net dat mijn schaduw er ook op staat trouwens.

Nog een “verbinding” met Cor Jaring: een week voordat burgemeester Job Cohen het eerste exemplaar van mijn fotoboek overhandigde aan mevr. Schaap die op de voorpagina ervan was afgebeeld, had hij het eerste exemplaar van het fotoboek van Cor Jaring bij een feestelijke gelegenheid aan hem overhandigd.

Ik was verbaasd hoe snel ik de foto’s kon vinden trouwens want ik heb geen systeem van opslaan.

De tweede foto is minder leuk maar ik plaats hem toch maar: hij WAS zijn Leica, dat wordt door de foto goed weergegeven.

groeten

René

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op COR JARING OVERLEDEN

  1. stripman schreef:

    Leuk dat jij hem gekend en gefotografeerd hebt…

  2. renelouman schreef:

    Dat heb je volgens mij al snel in een grote stad die een dorp is, daarom vind ik Amsterdam b.v. ook zo leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *