TERUG NAAR HOUTBAY

Maar dat wist ik nog niet toen ik uit Montagu vertrok. Foto’s van, wat dus later bleek, de laatste echte reisdag. Prachtige weg tot en met de Franschhoek-pas, hoewel ik van de pas zelf niet zoveel gezien heb want het weer betrok en bovenop reed ik af en toe door de regenende wolken.

Ik vond het wel spannend, méér mensen trouwens, gezien de gekantelde vrachtwagen met appels en peren: de chauffeur zat balend terneergeslagen aan de kant van de weg. De racefietser die ik beneden zag bleek boven in de kou en de regen een vrachtwagen als gangmaker te hebben gekozen, ik kwam hem beneden weer tegen.

Na de pas vond ik er niks meer aan, het regende en het werd steeds bebouwder. Ik belde Harrie en Albert om naar het adres van hun vrienden te vragen die in Kaapstad een B&B hadden, maar ze boden aan dat ik de laatste drie dagen bij hen kon doorbrengen. Ik zou in eerste instantie alleen de laatste dag komen, dan was Albert al naar Nederland, maar de eerste week dat ik daar al was bleek niet slecht bevallen, vandaar.

De laatste pakweg 40 kilometer was afschuwelijk: drukke 4- tot 8-baansweg,  de N 1, terwijl ik binnendoor had willen gaan over gezellige weggetjes, maar dat bleek veel te ingewikkeld. In Kaapstad, waar ik nog even uitstapte,  begon de hemel open te trekken en tegen Houtbay aan maakte ik nog een prachtige foto van de vanaf de kust binnendrijvende wolken.

groetjes

René

Terug in Kaapstad:

Vlakbij Houtbay:


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

8 reacties op TERUG NAAR HOUTBAY

 1. tkmst schreef:

  Boeiend om jouw impressie van deze bijzondere reis zo te zien.

  Groet
  Laila

 2. antoinetteduijsters schreef:

  heel mooi

 3. julia schaap schreef:

  Mooie foto.s. ik kwam via Tecla’s fb.perongeluk of per geluk eigenlijk, bij jou terecht.
  MOOI.!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *