BEVRIJDINGS-CONCERT 5 MEI

Na mijn werk, om 21.00 u., meteen naar het concert gelopen. Tot mijn verbazing kon ik op dezelfde afvalbak staan als vorig jaar, uitstekend uitzicht. Ik vroeg me af waarom hij onbezet was, maar later bedacht ik me dat je er toch redelijk lenig voor moet zijn om er op te komen, en dat ben ik.

Ik vond het concert op een paar koorstukken na erg magertjes. Geen echte sfeer, op een meezingnummer na. Maar ja,  het laatste “we’ll meet again” tijdens de rondtour met de boot maakte veel goed, hoewel het niet zo indrukwekkend was als vorig jaar toen iedereen voelde dat het de laatste keer was met Beatrix als koningin.

Op de een of andere reden vond ik Beatrix het meest interessant om naar te kijken. Tijdens het concert dacht ik te zien dat ze wat triest was omdat ze daar niet meer als koningin zat, soort identiteitsverlies. Maar toen ze aan wal stapte leek het wel of ze háár bevrijding gevierd had, zo ontspannen was ze.

Ik had een andere telelens en die blijkt toch minder goed dan die ik vorig jaar gebruikte: deze is sterker, maar hoewel ik dus meer moest uitvergroten bij die andere vind ik het eindresultaat van die andere technisch gezien toch beter. Afgezien natuurlijk van wat er op staat, want dan vind ik deze foto’s interessanter. Zie onderaan dit blog de link naar vorig jaar.

SFEERBEELDEN 5 MEI 2012

BEATRIX 5 MEI: KIPPEVELMOMENT

4 MEI DODENHERDENKING 2012

DE BRUG VAN SON

BUCHENWALD: TEKENINGEN VAN HENRI PIECK

5 MEI BEVRIJDINGSDAG (2011)

TOCH MAAR DE HERDENKING ZELF

4 MEI: DE VOORBEREIDINGEN

groeten

René


 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op BEVRIJDINGS-CONCERT 5 MEI

 1. fenny schreef:

  weer een mooi sfeerbeeld van het concert!

 2. Blewbird schreef:

  Nou ja, zo dichtbij! Zeer knap!

 3. renelouman schreef:

  Blewbird: nou zo dichtbij was het niet hoor, 400 mm lens!!

  Fenny: thnx

 4. Ronald schreef:

  Jeetje René… wist niet dat je het Bevrijdingsconcert bezocht.
  En al die foto’s van onze vorst en ex-vorstin…
  Je bent toch niet koningsgezind geworden?

  Het sfeerbeeld doet echter prettig en warm aan.
  Ik krijg bijna spijt, dat ik er niet bij was.

 5. renelouman schreef:

  Nee hoor, nog steeds niet koningsgezind, maar ik hou wel van dit soort massale feestjes, meer om te fotograferen dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *