STANDPLAATS: BARRYDALE

Drie dagen verbleef ik in Barrydale in het Tradouw Guesthouse, gerund door een vriendenstel. Rond deze periode ben ik door eigen stommiteit met uploaden 300 foto’s die ik met mijn kleine cameraatje had genomen kwijtgeraakt. Ik pakte alleen mijn goede camera voor de natuurfoto’s, dus die kan ik hier wel laten zien. De foto’s met de kleine camera waren interessanter qua onderwerp, helaas, het leven kan soms zeer wreed zijn.

Wat kan ik daardoor niet laten zien:

1) Het gezellige Tradouw Guesthouse waar ik verbleef met de gastvrije en geestige leeftijdgenoot die vooral het sociale gedeelte van het runnen van hun B&B voor zijn rekening nam. Plus hun grondgebied ertegenover waar ze een Indian Wheel Garden hadden gemaakt waarvan de betekenis mij werd uitgelegd. Twee avonden uitermate gezellig bij de bar doorgebracht.

2) Het Labyrinth ten oosten van Barrydale dat ik gelopen heb, alsmede de enige pagode in Afrika die daar stond, in Lemoenshoek, een gehucht van drie huizen.

3) De heetwaterbaden op ongeveer 30 km van Barrydale: Waterberg.

4) Ronnie’s Sexshop. Dat was een café-restaurant in the middle of nowhere met een filmische uitstraling, het leek erg op Bagdad Café. Het sexuele eraan was alleen een gimmick: er hingen tientallen bh’s boven de bar. Toen ik voor de grap aan de oude hip Ronnie vroeg waar de dildo’s lagen zei hij dat hij dat soort dingen niet verkocht, alleen t-shirts met Ronnie’s Sexshop er op.

Er kwam een apart soort publiek, motorfreaks uit de tijd van Easy Rider zag ik (ook op een verloren foto). Op een gegeven ogenblik begon ik toch te twijfelen of er niet ergens een geheim sexgebeuren was, ik werd nogal vreemd aangekeken door een typje, terwijl hij met een groepje mannen en vrouwen was. Ik zag ook niet waar ze bleven.

Helaas, hier alleen de natuurfoto’s dus. Wat er wel heel duidelijk uit blijkt is de enorme verscheidenheid aan landschappen die je overal in de Westkaap tegenkomt. Trouwens het weerbeeld wisselde ook vaak, al was het nooit koud, geen enkele keer een jasje aan gehad:

groeten

René

PS: de 10 laatste foto’s vóór de allerlaatste 2 zijn van een kloof/pas in de buurt op ongeveer 10 km afstand. O ja, en het bord met schildpad is van ergens anders, maar de schildpad was bij Lemoenshoek.

 

 

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op STANDPLAATS: BARRYDALE

 1. Mo schreef:

  Wat een landschap, en wat een verhaal over die sexshop!

 2. renelouman schreef:

  Ja prachtig he.

 3. Els Erinkveld schreef:

  Overweldigend…genieten!

 4. Blewbird schreef:

  Shit happens as they say. Natuurfoto’s ook mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *