NOG VÓÓR… EN NA ZONSOPGANG

Ik ben in Zuid-Afrika niet één keer na 8.00 u. ‘s-morgens opgestaan, fit en zin. En in natuurgebied De Hoop was het zelfs extreem vroeg: de eerste dag om ongeveer 5.00 u. vanwege het birdwatchen maar ook de tweede dag rond die tijd omdat ik gewoon wakker werd. Ik ging meteen zonder me gewassen en geschoren te hebben naar buiten, en toen ik ongeveer 100 meter van het huisje was kwam er een troep Bavianen, oftewel Bobbejane, aanhollen. Zeker een half uur heb ik ze zitten bekijken en fotograferen, al die tijd waren ze zich erg van mij bewust al gingen ze gewoon hun gang.

Toen ik genoeg  gezien had ben ik naar de vlakte gelopen. Eigenlijk om de zonsopkomst te fotograferen maar meer nog om de vroegte te voelen. De sfeer was bijna etherisch, ik ben midden op het kale terrein gaan zitten, kijkend naar de bomen, de bergen en de springbok, de enige die er in het begin was.

En toen gebeurde er iets fantastisch.

Vanuit de bosschages kwam een groep zebra’s aanlopen, ze sjokten achter elkaar aan met een duidelijk doel: dat bleek een drinkvijver te zijn. Ze waren zich wel van mij bewust maar lieten zich niet storen. Pas na het drinken schonken ze mij enige aandacht. Na een tijdje geaarzeld te hebben wat ze zouden doen sjokten ze de bosschages weer in, op een andere plaats dan vanwaar ze gekomen waren, dichter bij waar ik zat. Eventjes holden ze, en het jonkie dartelde bijna de hele tijd door.

Zo, het was tijd om te gaan ontbijten, maar de dag kon al niet meer stuk nog voordat hij goed en wel begonnen was.

groeten

René

Het eerste huisje was dat van mij:

Ze aten als ontbijt allemaal de vruchten van deze boom:Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

8 reacties op NOG VÓÓR… EN NA ZONSOPGANG

 1. antoinetteduijsters schreef:

  wat een mooie belevenis moet dat zijn geweest.

 2. renelouman schreef:

  Dat was het, dichtbij geluk, of misschien WAS het wel geluk.

 3. Annelies schreef:

  Prachtig, vooral die zebra’s, een perfekte print in-en-uit-modieus in kleding!! Bavianen zijn kleine etterbakjes, maar ik mag ze wel, zij waren er eerst en toen kwamen wij pas..

 4. Mo schreef:

  ja, dat is het mooiste, ’s ochtends vroeg opstaan en dan maar kijken wat er gebeurt. Je moet echt een keer naar Myanmar Rene, daar vind je helemaal van die etherische sferen. Niet alleen in de pagodes maar zeer zeker ook in de natuur.

 5. rené louman schreef:

  Mo: doe ik!!!!!!!!

  Annlies: wat ik zo leuk vond was dat ze niks agressiefs naar mensen doen, eerder een beetje bang zijnvan mensen, terwijl het echt wilde beesten zijn waar wij geen schijn van kans tegen hebben als het op vechten aanzou komen

 6. Kip schreef:

  Schitterende foto’s, je kan de kick gewoon voelen als je naar de foto’s kijkt, wat een ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *