KAAP DIE GOEIE HOOP

Vanuit Hout Bay waar ik bij Harry en Albert logeerde was de eerste echte confrontatie met de overweldigende natuur van Zuid-Afrika het bezoek aan Kaap De Goede Hoop. De weg ernaartoe was al een belevenis op zich, via de prachtige Chapmans Peak, een schitterende bergachtige tolweg, de pinguins van Boulder, een paar stranden en aardige plaatsjes etc., maar ik beperk me hier met de foto’s tot de Kaap zelf.

De Kaap is het zuidelijke punt van een smalle bergketen en het laatste gedeelte is natuurpark waar je toegang voor moet betalen bij een soort tolweg-gebouw. Dan rijd je nog kilometers over een prachtige hoogvlakte om tenslotte bij de eerst vuurtoren uit te komen. Die is niet meer in gebruik omdat hij te hoog was waardoor hij af en toe door de wolken die tegen de berg opdreven niet meer te zien was. Toen in 1911 daardoor een schip was vergaan hebben ze er veel lager nog een gebouwd. Je kunt er met een soort kabeltreintje komen, wat dus alle Japanners deden, maar wij zijn gewoon naar boven gelopen. De eerste foto is er een van de andere kant, want je kon nog verder, bijna tot de punt. De kant die je niet ziet is heel toeristisch, dit ziet er zo beter uit.

Er was ook een stukje terug een strand te zien, daar wilde ik dolgraag naartoe omdat ik daar veel vogels zag (zie foto) en het me een prachtig ruw stuk natuur leek, wat het inderdaad bleek te zijn. Het is toch altijd anders als je er bent dan dat je het van een afstandje ziet. Het kwam goed uit want we moesten toch die kant op omdat het bord met Kaap Die Goeie Hoop daar in de buurt stond. De vuurtoren is wel zuidelijker, maar de plaats met het bord is “die mees suidwestelike punt van die vasteland van Afrika” ( niet het zuidelijkste dus, dat is Agulhas). Ondertussen zagen we dassies (een soort grote marmotten), struisvogels op de berg die later naar de oceaan bleken afgedaald, zeerobben, een paar damherten (zo noem ik ze maar even omdat ik de juiste naam ben vergeten), zelfs voorbijvliegende lepelaars etc.

 

Op de terugweg bavianen, maar die zag je erg vaak, ga ik ook nog een apert blog aan wijden.

 

Geniet van de foto’s

 

René

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Fotografie met de tags , , . Bookmark de permalink.

8 reacties op KAAP DIE GOEIE HOOP

 1. fenny schreef:

  Geweldig zeg, erg mooi!

 2. antoinetteduijsters schreef:

  prachtig

 3. Mo schreef:

  o wat mooi, ik zou daar zo graag een keer naartoe gaan. maar dan koop ik wel eerst een goeie spiegelreflexcamera. Dat moet ik dus komende zomer doen zodat ik nog tijd genoeg heb om dat ding te leren kennen voor ik op vakantie ga.

  • renelouman schreef:

   Ja je ziet het he, het is echt de moeite waard een goede camera te hebben. Overigens zit het hem niet persé in het spiegelreflex of niet, de kwaliteit van de lens is voor mijn gevoel belangrijker.

 4. Blewbird schreef:

  Geweldige foto’s, vooral die vogels op het strand.

 5. renelouman schreef:

  Fenny Antoinette en Blew: thnx.

 6. Ronald schreef:

  Wow… ik ben onder de indruk.
  Heerlijk die foto’s !!

 7. draverblog schreef:

  Mooie overzicht, in 2008 was ik hier ook enkel de weersomstandigheden waren toen behoorlijk onstuimig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *