GAYPRIDE CAPETOWN 2013

Ook dat hoorde bij mijn zeer gevariëerde vakantie in Zuid-Afrika: de gayparade in Kaapstad, zaterdag 2 maart. Het was daar een stukje warmer dan hier, zoals je kunt zien, een heel stukje trouwens.

Veel tekstborden, het is daar natuurlijk nog niet zo geaccepteerd als in Amsterdam b.v., al kan je in Zuid-Afrika trouwen en hebben ze er zelfs een officiële gay-vlag die een variant is op de Zuid-Afrikaanse vlag (zie foto)  en waar de gays erg trots op zijn. En zelfs lijkt het land een toevluchtsoord voor homo’s uit andere Afrikaanse landen waar nog echt onderdrukking heerst, zoals uit het spandoek op een van de foto’s blijkt.

Er liepen ongeveer 5000 mensen mee schat ik en het ging niet door het centrum, voor mijn gevoel meer door een buitenwijk vanaf een uithoek van het centrum, zelfde weg terug, maar goed, het was meer dan ik verwacht had eigenlijk. Uiteindelijk hebben ook wij het laatste stuk in de stoet meegelopen, voelde heel natuurlijk.

Erna was er een feest op een terrein waar zich regulier al een aantal homokroegen bevond. Harry en Albert kwamen natuurlijk vrienden tegen, en ik heb nog even gedanst op een heftige live-rap-travo (de op twee na laatste foto, het was wel echt een fenomeen die “dame”) hoewel het daar eigenlijk te warm voor was. De laatste foto is van ons drieën net vóórdat de gayparade begon, als ik een spiegel zie kan ik het bijna nooit laten.

Ik hou erg van het fotograferen van dit soort evenementen, dus het zijn erg veel foto’s geworden, moest me NOG beperken. Ik kwam uiteindelijk uit op ruim 30.

De omaatjes waren een beroemdheid daar, ik moest ze van Harry en Albert fotograferen om naar iemand door te sturen. Die oude travestiet trouwens ook net als de optredende travo-rapper.

groeten

rené

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

6 reacties op GAYPRIDE CAPETOWN 2013

 1. Annet schreef:

  Wat een kleurige feestelijkheid..
  Die gouden hoed, prachtig!

  Daar gaat je toestel van dansen….

 2. goodknight schreef:

  …tof-tof…

 3. renelouman schreef:

  goodknight: geheel met uwe heerlijkheid eens :-)

  Annet: mijn toestel hield ik zo stil mogelijk, als je tenminste mijn fototoestel bedoelt :-)

 4. Mo schreef:

  wat een feest! alles wordt mooier als de zon schijnt

 5. Else schreef:

  Mooie foto’s! Fijn dat dat daar nu ook gewoon leuk wordt gevonden.
  Else

 6. renelouman schreef:

  Mo: zeg dat wel en andersom ook!

  Else: nou is Kaapstad natuurlijk wel het Tel Aviv van Zuid-Afrika, maar toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *