DE ZUIDELIJKSTE MAN VAN AFRIKA

Dat was ik dus, heel even. Niet dat het iets betekent, hoewel het toch een gek gevoel gaf. Het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika is niet Kaap De Goede Hoop maar Ponte Agulhas ten zuid-oosten daarvan, een paar honderd meter voorbij de Van Bredastraat.

Gisteren ben ik teruggekomen van 3,5 week Westkaap. Eerst een week bij vrienden en toen 2 weken alleen, een toer gemaakt met een huurauto. De eerste week langs de kust en de tweede door het binnenland terug naar Kaapstad, of beter gezegd Houtbay waar ze wonen.

Het was allemaal werkelijk fantastisch, van A tot Z. Ik had er een beetje tegen opgezien om twee weken in mijn eentje het land in te gaan, maar het was echt een top-ervaring, en zelfs het links rijden bleek een fluitje van een cent. Het hielp wel dat iederéén links reed.

 

Vanaf nu ga ik er blogs over maken want ik heb me het schompes gefotografeerd. Omdat ik alleen was kon ik overal net zo lang blijven als ik wilde en net zolang fotograferen als ik zin had, heerlijk.

De rotsen bij het zuidelijkste puntje waren geweldig, trouwens overal aan de kust, ik heb nog nooit zulke mooie gezien. Deze foto’s zijn met mijn kleine cameraatje gemaakt, maar de mooiste heb ik met mijn goede gemaakt, die komen nog in een apart blog.

Ik heb niks op het blog gezegd van deze vakantie omdat ik zo lang weg was en ik dan toch een beetje voorzichtig ben, hoewel dat waarschijnlijk erg overdreven is. Ik ga nu naar de eventuele reacties kijken op mijn voorgeprogrammeerde Uit-Mijn-Raam serie gedurende mijn afwezigheid.

Gisteren trouwens meteen na terugkomst doorgereisd naar Eindhoven omdat het met mijn moeder erg slecht gaat, het is een deplorabele toestand. Ze heeft nu ook haar knie gebroken en een permanente catheter, ze ziet geel en blauw van het vallen en heeft een duim uit de kom en we vonden haar zittend voorovergebogen op de grond, het is huiveringwekkend.

 

Vandaag en morgen en maandag moet ik werken, samen met de kou is het al met al wel een cultshock.

groeten

René

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

10 reacties op DE ZUIDELIJKSTE MAN VAN AFRIKA

 1. Mo schreef:

  ooooooooh geweldig, wat leuk! ik zou zo graag een keer daarnaartoe gaan, maar het komt er maar niet van. Met Azie ben ik nu wel een beetje klaar, na vier landen, misschien volgend jaar Mozambique.

 2. antoinetteduijsters schreef:

  wat mooi, ik hoop op mooie natuur foto’s.
  met je moeder, dat is zeer triest, sterkte ermee.

  • renelouman schreef:

   De natuur is er fantastisch, ik hoop dat mijn foto’s ervan dat ook zijn, ik heb de meesten nog niet op het scherm gezien, alleen maar op de camera zelf.

 3. Ina Dijstelberge schreef:

  Mooi, je hebt het dus overleefd. 😉 Goed te horen dat je het zo naar je zin hebt gehad. Wacht met spanning op je fotoserie.
  Het voorproefje met de kleine camera heeft de trek al flink aangewakkerd.

  Vreselijk om te horen dat het zo slecht gaat met je moeder. Ik hoop dat ze niet te veel pijn hoeft te lijden en ook niet te lang.

 4. rené louman schreef:

  Mo: ik kan je zuid-afrika aanraden hoewel ik het af en toe een beetje te geciviliseerd vond, het is echt af en toe een beetje TE touristisch op de mooie plaatsen, had ik niet verwacht. In het binnenland was dat minder.

  Ina: hoi hoi! Ja het was wel spannend maar gelukkig niet in de zin die ik een beetje had gevreesd. Echt pijn heeft ze niet, ook dankzij de medicijnen, maar ze beseft af en toe in wat voor toestand ze zit en vraagt dan constant om een pilletje om te sterven, hartverscheurend.

 5. jorika schreef:

  hoi rene,

  geweldig dat je het zo leuk hebt gehad. treurig je moeder ze is ook echt aan haar eind he sterkte ermee.

  jorika

 6. renelouman schreef:

  Jorika: ja bedankt, het is in en in triest.

 7. Ron schreef:

  Ik kan me voorstellen dat je genoten hebt Rene. Dit blog is een mooi voorproefje.
  Sterkte met je moeder.

 8. Ronald schreef:

  Heerlijk positief, licht en opwekkend die foto’s.
  Word er blij van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *