WINTERWEEKEND ANTWERPEN

Vanaf vrijdag tot vandaag, met de hotelbon die vriend M. geregeld had. Het hotel lag tegenover de zijkant van het station, prachtige bogen en diffuse ramen die af en toe schimmige passagiers op weg naar elders lieten zien. Taxi’s langs de kant van de weg, na verloop van tijd ging ik de chauffeurs herkennen, maar vooral ook het mannetje dat eetwaar in een sleepkoffertje verkocht aan zijn vrienden achter het stuur (op 1 na laatste foto). Het was echt een ons-kent-ons clan, bijna allemaal arabisch van oorsprong. Eigenlijk vind ik deze foto’s vanuit de hotelkamer het mooist van al mijn Antwerpen foto’s, dus die maar eerst, de rest volgt.

Het weekend was afgeproken voordat mijn moeder in het ziekenhuis lag, maar ik heb het toch maar gedaan, ook al om even afstand te hebben van alle ellende. Dat pakte goed uit want ik ben behoorlijk uitgerust, al had ik ook twee keer een nare droom over haar.

Het weer viel mee, wel koud maar er kwam tot vandaag geen sneeuw bij. De Fyra die we geboekt hadden reed niet, volgens de Belgische borden was hij “afgeschaft” (wat tamelijk dicht bij de Nederlandse betekenis geraakt geloof ik), dus we moesten ook op de terugweg eerst met de boemel naar Roozendaal, toen gelukkig wel met een intercity naar Amsterdam. De conducteur riep bij elk station trots om dat ze precies volgens het boekje reden. Ondertussen ligt het treinverkeer van en naar Centraal en Schiphol plat, dus we hebben bof gehad dat we iets eerder vertrokken dan eerst gepland.

En toeval toeval, de collega door wie ik vandaag op mijn werk werd afgelost was gisteren ook in Antwerpen. Zij had een uur later de trein naar Amsterdam en moest vlak vóór Schiphol terug naar Leiden om via Haarlem in Amsterdam te geraken, alwaar duizenden mensen op het station stonden omdat de treinen inmiddels niet meer vertrokken!!! Ziji had de laatst aankomende trein.

Met vriend M. ging het ook prima samen, dus ook dat “klopte”, het was echt een voltreffer-weekend.

groeten

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op WINTERWEEKEND ANTWERPEN

 1. Blewbird schreef:

  Je foto’s kil en donker, alsof er iets in de lucht hangt. Ik moet ook weer eens naar Antwerpen.

 2. Henk schreef:

  Mooie foto’s
  grH

 3. renelouman schreef:

  Blewbird: ja het zijn absoluut geen vrolijke foto’s.

  Henk: thnx, groeten terug :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *