MAS ANTWERPEN

Het “nieuwe” Museum Aan De Stroom in Antwerpen, MAS geheten en niet MADS wat ik veel beter had gevonden, is een fantastisch gebouw van een Nederlandse architect.  Zoals tegenwoordig vaker het geval is ga je eerder naar dit museum voor het gebouw dan voor dat wat er getoond wordt aan museum-waar, hoewel dat eigenlijk ook best meeviel.

Per étage ga je met een roltrap langs een van de vier zijden omhoog. Door het gegolfde glas aan de buitenkant ontstaan vreemde effecten als je naar de omgeving kijkt, erg fotogeniek. Op het dak heb je een ongegolfd uitzicht op de stad, door vier gaten in het rechte glas zelfs onbelemmerd zodat je “luchtfoto’s” van Antwerpen kunt maken. Dit blog laat alleen de glas-effecten zien, in volgende blogs komen andere thema’s aan de beurt, zoals de onbelemmerde luchtfoto’s en een van de tentoonstellingen, n.l. die van prachtige artefacten van indianenstammen. Ik heb zoveel foto’s dat ik een keuze moet maken voor thema’s, anders wordt het een ratjetoe.

groeten

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

7 reacties op MAS ANTWERPEN

 1. Wllm Kalb schreef:

  Ga gauw een keer kijken, als de Fyra het weer doet ….

  • rené louman schreef:

   ….nou DAN kun je lang wachten, maar ik heb gelezen dat de Belgische spoorwegen weer een rechtstreekse trein van Roozendaal naar Antwerpen gaan inzetten, dus….Omdat ik deze keer langer dan één dag in de stad was heb ik delen van Antwerpen gezien die ik niet kende, wat een bizondere stad!!

 2. lebonton schreef:

  mooie foto’s , vooral die van de roestige ‘wat-is-het, een-kraan?’

 3. Henk schreef:

  Ik ben er onlangs geweest. Zeer de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *