NEW AGE

Toen ik vanavond prachtige New Age klanken hoorde dacht ik: dat is vast NIET de overgang naar de vijfde dimensie die sommigen op 21 december, morgen dus, verwachten. En inderdaad, toen ik mijn raam open deed om te kijken waar die zweverige muziek vandaan kwam werd ik geconfronteerd met vooral juist die zaken die ik maar niet kan loslaten en die mij dus in de weg zitten bij een vrije doortocht naar … ja , misschien wel ….ach….ooit…, te weten: SEX en HET BEELD, bij mij in de vorm van fotografie.

De klanken hoorden bij een performance die op 100 meter afstand in vier étalages van de theaterschool werd gehouden. Achter elk rood raam stond een danser(es) die soms synchroon met de anderen, soms individuele bewegingen maakte op die esoterische muziek. Hoewel niet expliciet sexueel deed het wel een beroep op de lustgevoelens van de voorbijganger natuurlijk. Misschien wel om die naar een hoger peil te tillen door de vorm die er aan gegeven werd, door de kunst dus. Misschien een poging om zo aan het aardse te ontstijgen. Enfin, je kunt er eindeloos over doorkletsen maar het bracht mij ertoe het op die afstand zo goed mogelijk in beeld te brengen en er daarna nog uren mee bezig te zijn om er iets van te maken, want zeker 100 meter is wel een afstand, vooral ‘s-nachts met de camera moeilijk te overbruggen.

Het is bijna 21 december en dit alles maakte me duidelijk dat ik nog niet toe ben aan de vijfde dimensie, of is bewustzijn waar je aan vast zit, en dat als een last ervaren, genoeg om een toegangsbewijs te krijgen???

Groeten

rené  


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Amsterdam, photography met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op NEW AGE

 1. fenny schreef:

  Wow… doet me denken aan werk van Nan Goldin. De sfeer, de kleuren, het rauwe!
  Ik hoor de klanken niet maar ben erg blij met je foto’s!!

 2. renelouman schreef:

  Fenny: leuk om te horen. Vandaag blog ik precies 7 jaar trouwens.

  Svara: graag gedaan :-)

 3. Blewbird schreef:

  Mooie foto’s! Ik heb mijn handen vol aan 3 dimensies :-). Groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *