HET EINDE VAN DE MAYAKALENDER: 21-12-2012 verzamelblog 2012

Hoewel ik ervan overtuigd ben dat er niet meer rampen zullen gebeuren dan gebruikelijk op een doordeweekse dag ben ik toch met vrijdag a.s. bezig: 21 december, het aflopen van de MAYA-kalender.

Heel mijn leven heb ik altijd gedacht: als ik die datum maar haal, dat wil ik meemaken. Een hele tijd meende ik dat de grote kladderadatsch er inderdaad zou komen, maar altijd vanuit de veronderstelling dat dat nodig was om weer een natuurlijk evenwicht te creëren omdat we niet goed met de aarde omgaan, ik heb er zelfs een lied over gemaakt (ik weet niet of de link nog werkt maar hij staat in de kolom hiernaast: 1 minuut voor 12).

Ik heb gehoord dat de wereld niet zal “vergaan” omdat er toch voldoende mensen… laten we zeggen…. “goed” bezig zijn, het is niet helemaal hopeloos met de mensheid gesteld dus. Maar dat de aarde en de mensheid in een overgangsfase zitten staat voor mij als een paal boven water, nog steeds. Ik voel het aan mijn eigen bestaan. Steeds meer zaken worden onbelangrijk, steeds helderder wordt het besef van waar het om gaat en wat niet ter zake doet. En hoewel het ego altijd zijn kunstjes zal blijven vertonen wordt de identificatie met dat tijdelijke omhulsel steeds geringer.

Misschien dat er een  stroomversnelling richting het aquarius-tijdperk, richting het losser worden van de binding met de materie en het vergroten van het besef van de onstoffelijke dingen, gaat plaatsvinden op of rond 21 december, zo’n beetje nu dus. Ik ben er niet van overtuigd dat het NIET gebeurt, maar misschien gaat het niet met een duidelijk waarneembare “lichtflits” gepaard maar maakt het de overgang naar een “ander” leven wel makkelijker voor de mensen die er gevoelig voor zijn en er mee bezig zijn, dat kan ook nog.

Veel LIEFDE toegewenst.

DE HOPI-INDIANEN

MAYAKALENDER: IK VOEL NOG NIKS

MAYA’S: VRIJDAG A.S. LOOPT KALENDER VAN 16,4 MILJARD JAAR AF

VOORSPELLING VAN DE HOPI-INDIANEN

28 OKTOBER 2011 AL HET EINDE VAN DE MAYAKALENDER?

René


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

7 reacties op HET EINDE VAN DE MAYAKALENDER: 21-12-2012 verzamelblog 2012

 1. joost tibosch sr schreef:

  Het oude laatste boek van de bijbel Apocalyps, waar alle eeuwen door verwarde mensen ook angstdromen van een einde van de wereld van krijgen, was oorspronkelijk een oude literaire mogelijkheid om mensen, die vervolgd werden onder Nero en de eerste keizers, moed te geven. Na het “Beest Nero” met al zijn onderdrukking en ellende komt het “Lam Gods” met vrede in een nieuw Jeruzalem zonder tranen. De obsessie voor angst en ondergang is tot op de dag van vandaag, nu ook nog eens met een verkeerd begrepen zelfde bovengenoemd literaire Maya-kalender, blijkbaar groter dan de hoop op een goede toekomst voor alle mensen en deze wereld. Voor het eerst speur ik in deze dagen op uw wijze verwoord iets van die hoop op toekomst voor ons allen, waar we ook na 21 december nog wat aan hebben.

 2. renelouman schreef:

  Ja hoor, ik vind het allemaal niks erg en geloof zeer in de vooruitgang van de mensheid, alleen het gaat met groeistuipjes. Vanavond met iemand gesproken die heel erg NIET in een god (of hogere macht) gelooft, zelfs niet na een bijna-dood ervaring waarin hij een uittreding had en zichzelf zag liggen. Net zomin als ik bijna niet kan geloven dat iemand nergens in “gelooft”, hoewel dat makkelijker te verdedigen is dan het omgekeerde, kon hij begrijpen dat ik wel in een hogere macht geloof. Ik kan het alleen moeilijk voor het voetlicht brengen, ik denk dat je pas als je verlicht bent de mensen kan overtuigen (iets wat ik nu niet eens probeer) dat het er wel is, niet door woorden maar gewoon door je uitstraling. Ik heb dat zelf vaak bij mensen mogen voelen, en een lichtervaring gehad zodat ik niet twijfel, al weet ik niks.

 3. Patrick schreef:

  Dag René,

  Bedankt voor je mooie foto’s van het light festival in A-dam. Ik woon in de regio Eindhoven en wij hadden een dikke maand geleden ook het GLOW 2012 festival wat erg veel bezoekers trok. Ik ben net als jij ook bezig met 21 december 2012 en kwam via zoeken op deze site terecht. Ik ervaar dagelijks dat we verbonden zijn met het universum en dus ook met elkaar, zonder overdreven met religie, spiritualiteit of new age bezig te zijn. Vanaf het begin van dit jaar ervoer ik vooral meer synchroniciteit en ben met dit gegeven gaan ‘experimenteren’. Dat brengt risico’s met zich mee omdat synchroniciteit een grote aantrekkingskracht uitoefent juist ook naar meer verbondenheid met het universum. Hoe zuiverder lichaam, geest en ziel, des te meer je deze verbondenheid gaat voelen. Ik ben 7 jaar geleden begonnen met het zuiveren van mijn lichaam (niet bewust met het bovenstaande doel overigens, nee dat had een hele andere reden, waar ik je niet mee zal vermoeien) en ben extremistisch met gezondheid bezig gegaan. Deze “toevallige” aanpak ‘set the stage’ om het zomaar te zeggen, voor synchroniciteit en vanuit synchroniciteit die je simpelweg niet meer af kan afdoen als toeval, ontstaat er een diep besef van dat er iets (jouw connectie met het het universum) is dat sturing geeft aan de gebeurtenissen in jouw leven, terwijl je ze in wezen zelf bepaalt (door dezelfde connectie met het universum) en gunstig kunt beïnvloeden door een zuivere geest en ziel. In principe bepaal je dus helemaal zelf de uitkomst van jouw leven terwijl de meeste mensen geen idee hebben dat het zo werkt. De nieuwe tijd gaat dat langzaam veranderen René.

  • renelouman schreef:

   Ik snap het helemaal, ben er ook zo mee bezig, al kom ik door sommige barrieres niet heen, maar dat moet uitzieken dan maar. Wat mij altijd daarbij helpt is het besef dat je …noem het … goddelijke kern nooit aangetast kan worden, wat je ook doet, dat het alleen langer duurt voordat die zijn invloed helemaal op je uit kan oefenen als je niet genoeg meewerkt.
   Overigens was ik ook bij glow Eindhoven, was mooier dan hier, en heb daar twee blogs over gemaakt, staan er nog op, zoals alles blijft staan, eentje heet geloof ik glow eindhoven en de andere de rest van glow of zoiets, je kan terugscrollen of in het archief in de rechterkolom rond die tijd zoeken.
   Groetjes
   rené

 4. renelouman schreef:

  Klopt, ik heb het even nagekeken: 16 17 en 19 november (statieven) drie dus.

 5. Patrick schreef:

  Dag René,

  Ik ga de foto’s zeker nog eens goed bekijken René. Verder ben ik het met je eens dat het universum (goddelijke kern) niet aangetast kan worden. Een paar dagen vasten werkt erg goed om de betrokkenheid weer sterker te ervaren, vandaar dat vasten in veel spirituele bewegingen, een belangrijk plaats heeft.
  Een jaar geleden had ik werkelijk niet gedacht dat ik me zo betrokken zou voelen met dit onderwerp.

  Heb jij soms recente foto’s van de NDSM werf in Amsterdam?

  • renelouman schreef:

   Nee, de laatste zijn van Valtivest, afgelopen zomer, en later nog van de Hiswa, ernaast. O ja, van verre zie ik een boortoren daar als ik met de pont naar Noord ga, daar heb ik ook foto’s van en wilde er nog een blog van maken die zijn wel recent, maar van verre dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *