DE HAVEN VAN IJMUIDEN

Nou ben ik al niet zo voor het doden van dieren om ze te verkopen aan mensen die ze opeten, maar je zou toch verwachten dat degenen die dat voor hun beroep doen meer dan gemiddeld voeling met de aarde hebben. Of misschien ook eigenlijk NIET,  anders zouden ze wel een ander beroep uitoefenen. Hoe dan ook, ik was toch tamelijk geschokt toen ik zag dat behalve visafval ook plastic en ander afval de haven ingedumpt werd. De meeuwen waren er blij mee, maar een paar minuten later kon ik elders in de haven een drijvende handschoen in het vieze water fotograferen. Van de plastic oersoep in de oceaan hebben ze hier natuurlijk nog nooit gehoord.

Ik ben sowieso tegen het op grote schaal leegvissen van de zeeën. Kleinschalig voor locale markten kan ik billijken, maar de bemanning en eigenaren van die drijvende visfabrieken hebben natuurlijk alle contact met wat ze aan het doen zijn verloren, de enige feeling die ze hebben is met geld. Wat dat betreft ben ik blij dat die meer dan honderd meter lange Nederlandse visfabriek laatst uit de Australische wateren (of daar in de buurt) werd geweerd.

Overigens ben ik paradoxaal genoeg dol op vissershavens. Dat zou dan misschien ook niet moeten, maar ik vind het altijd een prettig soort bedrijvigheid die ik daar zie. En het ziet er vaak erg pittoresk uit.

Maar voor mij mag het dumpen van troep in de haven fiks beboet worden, er zijn grenzen.

groeten

René


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op DE HAVEN VAN IJMUIDEN

  1. Blewbird schreef:

    Je bent al net zo hypocriet als ik. Ik houd erg van vissershavens (maar ik eet ook geen vis meer, ondanks dat ik het erg lekker vind).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *