AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL (vervolg)

Vanavond wilde ik de lichtroute van het Amsterdam Light Festival afmaken. Vorige week van de Amstel naar de Hortus en nu dus van de Hortus naar het Scheepvaartmuseum. Maar het was zo lastig om de lichtsculpturen in het Wertheimpark te fotograferen dat ik te laat was voor de verlichting van het Scheepvaartmuseum. Ik was er om 22.10 u. en het is maar tot 22.00 u. verlicht.

Maar het festival duurt nog tot half januari als ik het goed heb, dus het zal nog wel een keer lukken met dat museum. Het is trouwens totaal niet druk, vanavond een paar plukjes mensen.

Het is een festival met een duidelijke opzet, n.l. interactieve lichtsculpturen. De tweede foto is b.v. een kunstwerk dat van kleur verschiet als je de daar aanwezige plastic A4-tjes voor de uiteindes van de licht-tentakels beweegt, maar als je dat met je hand doet gebeurt er ook wat. Dus toch anders dan Glow Eindhoven  (dit is de link naar die van 17 november, maar 16 en 19 heb ik er ook een blog over geplaatst) waar voor mijn gevoel meer het accent op gebouwen lag, dat was hier veel minder, tot nu toe alleen in de tuin van de Hermitage geslaagd, die van het Doelenhotel was lelijk ( daar hadden ze net zo goed een scherm neer kunnen zetten, het gebouw zelf werd totaal niet gebruikt) en het Scheepvaartmuseum leek me wel wat (heel kort vanuit de verte gezien).

In het Wertheimpark verkleurden de “diamant”-sculpturen steeds, terwijl er geluid uit kwam, erg indrukwekkend, maar lastig met fotograferen dus. Het groepje mensen met die rare kleuren werpt drie verschillende kleuren schaduwen op de grond naar drie richtingen, en als je een vinger midden op het tafeltje plaatst zie je het duidelijk: drie schaduwen van je hand met elk een andere kleur.

groeten

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

3 reacties op AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL (vervolg)

  1. Ronald schreef:

    Erg sfeervol tijdens deze donkere en vooral natte dagen.
    Ga de lichtroute spoedig volgen.

  2. renelouman schreef:

    Aad: ik vond heteen beetjes erg gekleurd, maar dat was het in het echt ook. Sommige onderwerpen wisselden van kleur steeds, maar dan had ik van de mooiste kleuren juist de lelijkste foto’s.

    Ronald: ja nat nat nat, vandaag in Son de Dommel gezien, erg hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *