FULDA

Ik heb geprobeerd een representatief beeld van Fulda te schetsen in een stuk of 10 foto’s, maar het blijkt bijna een onmogelijkheid. Het resultaat is een ratjetoe van zeer verschillende atmosferen, al zie ik toch ook wel een beeld oprijzen dat ik herken, dat toch wel een redelijke sfeertekening geeft.

Fotografisch gezien kun je beter een thema nemen, zoals b.v. muren: daar heb ik veel prachtexemplaren van gezien, in dit blog alleen een stukje oude stadsmuur, en een romantisch plaatje van twee vrouwen bij de lange muur in het slotpark. De verlichte kerk is de Michaëlskerk (?), de op één na oudste in Duitsland, stamt uit de Karolingische tijd!!

De eerste foto is de Orangerie in het slotpark, tegenover het slot.

DE DUITSE ECONOMIE IN FOTO’S

FULDA: MENSEN

groeten

René


Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

11 reacties op FULDA

 1. spuitelf schreef:

  Vind het toch aardig geslaagd!

 2. r.louman schreef:

  Dankjewel. Achteraf realiseer ik me dat op elke foto muren staan!! Maar ik bedoelde van die aparte muren, meer omheiningen dan
  huizenmuren.

 3. Annet schreef:

  even een andere sfeer proeven….

 4. renelouman schreef:

  had ik ook, ff er uit.

 5. Blewbird schreef:

  Mooie combi van oud en nieuw en als reportage geslaagd. De Michaelskirche is heel erg bijzonder. Heb even gezocht, kan ook niet vinden dat deze in WO II beschadigd is geraakt. Pareltje! Je had van mij de rest weg mogen laten en alleen de kerk verkennen :-). Bamberg is een paar honderd kilometer verder en (ook) erg de moeite waard.

  • renelouman schreef:

   o goed om te weten, dat van Bamberg, ik ga er beslist nog eens naartoe. Ik heb bewust de grote kerk en het slot er uit gelaten, omdat dat teveel van het monumentale zou zijn, maar wel meer waarom Fulda bekend is.

 6. Mo schreef:

  mooi stadje, zoals er zoveel in Duitsland zijn. eigenlijk zijn ze allemaal erg de moeite waard om te bekijken

 7. renelouman schreef:

  iet ies troe.

 8. Ronald schreef:

  Interessant om een beetje met je mee te reizen door Fulda.

 9. Ximaar schreef:

  Volgens mij is het wel aardig gelukt. Vooral 6 en 7 vind ik erg representatief. Er zijn heel wat Duitse stadjes met een vergelijkbare admosfeer. Bamberg steekt daar zeker bovenuit, maar in het hoogseizoen loop je er vaak op de hoofden. Soest (in NRW) is ook erg mooi met grote kerken en een stadswal met wat torens. Als je een echte stadsmuur met veel torens wilt zien is Nördlingen je van het. Coburg vind ik erg apart en heeft veel historie maar ook een prachtige oude vesting op de heuvel tegen de stad aan. Wasserburg (am Inn) heeft echt het mooiste frontje wat een stad maar kan wensen. http://ximaar.wordpress.com/fi09d07/ Jammer dat ze erg gewoon auto’s door proppen. Hann. Münden is er voor als je van vakwerkhuizen houdt en verder vind ik o.m. Stade, Goslar, Rothenburg/Tauber, Speyer, Tübingen, Regensburg, Fritzlar, Schwäbisch Hall, Lindau, Heppenheim, Marburg, Münster, Lübeck, Lüneburg, Wismar en Erfurt erg beizienswaardig.

 10. renelouman schreef:

  Ximaar: bedankt voor al deze informatie, ik ga er tzt gebruik van maken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *