AFSCHEID VAN MIA verzamelblog FOTO-COLLAGES

Verpleegkundige Mia D. was bijna vanaf het begin van het verzorgingshuis waar ik werk in dienst. Professioneel en dienstbaar, met een warm kloppend hart voor de mensen waar het om gaat, helemaal zoals je je een ideale verpleegster voorstelt, en dat werd gewaardeerd. Bij haar afscheid vorige week, ze werd 65,  was dat te merken: het was erg druk en collega’s, vrienden, familie en bewoners hadden zich behoorlijk uitgesloofd om er wat moois van te maken, en dat werd het ook.

Meer dan een jaar geleden had haar schoonzus mij gepolst of ik niet een foto wilde maken met het procedé dat ik ook voor mijn boek gebruikt heb: oude foto’s gemonteerd in één huidige foto. Normaal doe ik dat niet, maar omdat ik zo goed met Mia kan opschieten en ik haar zo waardeerde in haar werk, en zij bovendien zo enthousiast was over mijn boek en het idee erachter, heb ik het toch gedaan deze keer, betaald, dat wel. Het was een hele klus, maar ik was zelf aardig tevreden met het resultaat, al zie je altijd dingen die beter hadden gekund. Het was nog een heel gedoe om een basisfoto te pakken te krijgen. Uiteindelijk heeft het hoofd van de verzorging Cora een aantal foto’s gemaakt, zonder de eigenlijke reden te noemen natuurlijk. Dit is er één van.

Ik heb 8 foto’s in de oorspronkelijke foto geplaatst, dus ze staat er in totaal 9 keer op. Daarvan is het me gelukt er één zelf te maken: de foto dat ze met haar jas de deur uit loopt is vanaf mijn woning 4-hoog gemaakt. In werkelijkheid liep ze met haar man voorbij en trok ze haar jas uit omdat het zo warm was, en is dat in spiegelbeeld hier gebruikt. Maar dat het vanaf 4-hoog is gefotografeerd zie je eigenlijk nauwelijks terwijl ik niks aan het perspectief heb gedaan!!

Ik vond het zo’n leuke foto dat ik hem een half jaar in mijn kamer heb neergezet en er elke ochtend dat ik hem zag vrolijk van werd.

Ik gebruik deze post ook als verzamelblog voor FOTO-COLLAGES:

FOTO-COLLAGE: EEN VAN MIJN BESTE

DE INNERLIJKE WEG UITERLIJK VERBEELD

MOLSTEEG

TIJD VOOR EEN FACELIFT

WAT ZIJN DIE LUI DAAR NOU AAN HET DOEN….

DREAMSCAPES ARTIS

HET EINDE DER TIJDEN

BREAKING NEWS: KHADAFFI GEVONDEN

UITGEVERS IN DE SLA VERWERKT

GELUKKIG NIEUWJAAR!

EVEN WEG MET TAUTATIS

BIZONDERE FAMILIEFOTO

EGYPTE: NEPAL-VAKANTIEKRIEBELS

KIJKJE IN DE KEUKEN

BOKITO

MANNEN: DÓE IETS

INSPIRATIE BOOM VAN NIKO

VALENTIJNSDAG

OPA VAN JEZELF

FOTO VAN TROUW

Groeten

René

PS: ik heb toestemming gevraagd aan de diverse betrokkenen om hem te mogen plaatsen.

Dit bericht is geplaatst in Amsterdam met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

9 reacties op AFSCHEID VAN MIA verzamelblog FOTO-COLLAGES

 1. Antoinette Duijsters schreef:

  Heel leuk gemaakt.

 2. Mo schreef:

  ik blijf het een leuk idee vinden!

 3. renelouman schreef:

  Antoinette: thnx

  Mo: ik ga heel misschien iets dergelijks doen bij het 25-jarig bestaan, als ze het willen: WENSFOTO: bewoners monteren in iets wat ze nooit hebben gedaan of waar ze nooit zijn geweest of, net als in het boek, op bezoek in het verleden ( of andersom)

 4. Johan HvD schreef:

  Zeer mooie foto René… u is een ware Kunstenaar…! :)

 5. renelouman schreef:

  J H.vD. nou misschien meer een amateur-handwerksman, maar niettemin: merzi bookoep.

 6. spuitelf schreef:

  Ik zie haar maar 8 keer, help eens!
  Heel leuk zo’n cadeau, waar je zelf dan ook nog lol aan beleeft.

 7. Blewbird schreef:

  Een surrealistiche collage. Prachtig!

 8. renelouman schreef:

  Spuitelf: de foto aan de wand , knielend voor Jezus, is ze ook. Gemaakt ter ere van haar heilige communie, Limburg 1953!!

  Blewbird: surrealistisch, inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *