OPSPORINGSBERICHT

Nooit heb ik de namen van vogeltjes hoeven weten. Ik vond dat een vogeltje mooi was zoals hij er uit zag, de naam ervan vond ik minder belangrijk. Een keer heb eens wat op dit blog gevraagd, maar dat was het.

Maar daar is verandering in gekomen. Plotseling wil ik het weten. Ik heb een kaart met vogels erop gekocht en een boekje met foto’s en beschrijvingen.

Maar wat een teleurstelling: Sommige vogeltjes zien er op de kaart toch anders uit dan in het boekje. En toen ik dit vogeltje snel even wilde opzoeken bleek dat helemaal een deceptie: noch op de kaart noch in het boekje stond er een met dezelfde kenmerken.

Een aantal leek er een beetje op, ik kwam op tuinfluiter, tjiftjaf, kleine karekiet, nachtegaal, rietzanger en fluiter. Maar nogmaals: ze zien er op de foto’s die ik op de kaart en in het boekje zie allemaal niet precies uit zoals op deze duidelijke foto die ik aan het Noordzeekanaal maakte. 

WEET IEMAND WAT HET IS???

Hij was erg schuw, kreeg hem bijna niet voor de lens en hij is dan ook erg uitvergroot.

Groeten

René


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags . Bookmark de permalink.

7 reacties op OPSPORINGSBERICHT

 1. Marry vL schreef:

  kijk eens naar een tapuit (vrouwtje in de lente), misschien biedt dat soelaas …
  bron: Capitool – vogels van Europa.
  maar wel een prachtige foto !
  groet,

 2. Jan de Stripman schreef:

  Precies ! Een tapuit…;o)

 3. Jan de Stripman schreef:

  Probleem met vogels herkennen is dat mannetjes en vrouwtjes er vaak verschillend uitzien. De tijd van het jaar maakt ook verschil, veel vogels hebben andere kleuren in de zomer dan in de winter. En jonge vogels verschillen weer van volwassenen. Aan 1 plaatje heb je dus niet genoeg…;o)

 4. Antoinette Duijsters schreef:

  Pracht foto.

 5. svara schreef:

  mooi!
  hij lijkt er wel in te zijn geschilderd
  ik wilde net schrijven dat Antoinette het vast wel weet maar ik zie dat ze al geweest is.
  Selma misschien?
  groet

 6. renelouman schreef:

  Marry en Jan: hij lijkt helemaal niet op eenn tapuit zoals ik die in mijn boekje heb staan ( de hele rug is daarop donker en er zit een veel grotere vlek schuin onder het oog) en ook niet zoals die op mijn herkenniingskaart staat (daarop is hij grijs!!). Maar ondanks dat denk ik dat jullie toch gelijk hebben e dat het aan de weergave ligt plus wat Jan zegt: aan een plaaatje heb je niet genoeg vanwege jaargetijde en jong-oud. WEER WAT GELEERD!! BEDANKT.

  Antoinette: jij bent het er dus ook mee eens dat het een tapuit is anders had je het wel gezegd!!

  svara: ik denk dat Marry en Jan gelijk hebben.

  • renelouman schreef:

   Bij nader inzien staat er in het boekje dat ik helemaal had doorgebladerd een kleine afbeelding van een vrouwtjestapuit die er veel meer op lijkt, zo is haar ruggetje net als op mijn foto voor de helft licht-effen. Hele geruststelling. De grote foto in het boekje is van een mannetje in broedseizoen, echt anders dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *