DE JONGEN VERLATEN HET OUDERLIJK HUIS

Toen ik vanochtend even op de tuin was voordat ik naar mijn ouders ging viel ik met mijn neus in de boter: de jonge pimpelmezen waren bezig voor de eerste keer hun ouderlijk huis uit te verlaten. Ik wist niet hoe snel ik mijn camera moest pakken en heb er nog twee vast kunnen leggen. Je ziet hoe ze de boel verkennen en hoe onzeker, maar vastbesloten, ze zijn. Een ouder roept ze van buiten het nest, en eentje bleef ze in het nest vertellen dat ze eindelijk maar eens hun vleugels moesten uitslaan. De laatste vloog na de laatste jonge het nest uit met de allerlaatste rotsooi van de jongelui.

Wat ik pas op de foto zag is het stofwolkje dat uit hun veren gezwiept wordt. Nooit buiten geweest, dus wat wil je! Als je goed kijkt zie je dat op de vijfde foto.

Toen ging IK náár MIJN ouders.

groeten

René


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Amsterdam, photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op DE JONGEN VERLATEN HET OUDERLIJK HUIS

  1. Mo schreef:

    geweldige foto, die vijfde!

  2. renelouman schreef:

    Ik heb net die van vandaag geplaatst van het wteede nest, al zie je alleen nog maar de ouders.

  3. Antoinette Duijsters schreef:

    Leuk, zulke foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *