VERLIEFD!!!!!!!!

Monogaam ben ik nooit geweest, anders had het natuurlijk niet gekund. Ik ben al 12,5 jaar verliefd op mijn tuin immers, al is dat geen verliefdheid meer te noemen maar eerder Ware Liefde. Maar hoewel ik er helemaal niet om zat te springen blijk ik dus verliefd te zijn geworden, en wel op een gebouw.

In het begin had ik het totaal niet in de gaten, hoewel ik het een prachtig gebouw vond, steeds meer naarmate het zijn voltooiing naderde. Maar plotseling sloeg de vlam in de pan en kon ik er niet meer omheen.

EYE is een briljant. Als glinsterende ogen weerspiegelen de ramen de skyline van de stad in de meest brisante kleuren. Bovendien krijg je van elke gezichtshoek een ander facet van zijn karakter te zien, terwijl het toch duidelijk zichzelf blijft.

Op de pont kwam ik gisteren iemand tegen die enthousiast over EYE begon te praten en het vergeleek met het operagebouw in Sydney waar hij in geweest was. Volgens hem gaat het even gezichtsbepalend voor Amsterdam worden als het operagebouw voor de Australische stad. Hij was op weg  naar EYE om er training aan het personeel te geven. Vandaag heb ik een deel van dat personeel van buiten en van binnen gefotografeerd, de deur stond open dus ik heb daar even mijn camera doorheen gestoken. Ze waren druk bezig met catering-zaken: op 4 april wordt het n.l. geopend door de koningin en op 5 april is het dan open voor het gewone volk.

EYE  AMSTERDAM, lijkt me een ook goeie variant op de bekende slogan. Ik ga beslist in EYE aan het IJ een gebakken EI eten, voodat ik naar een oude film ga.

Groeten

René


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

20 reacties op VERLIEFD!!!!!!!!

 1. Grutte Pier schreef:

  Gisteren zag ik een architect uit de ‘ oude school’ mopperen op het ontwerp. Maar ik ben het met je eens. Het is prachtig en vernieuwend. Ik ga er binnenkort heen om alles ‘ live’ te zien. De Zichtlijnen zijn fantastisch!

 2. renelouman schreef:

  Grutte: was het soms Cees Dam, oude school, met zijn wanstaltige stopera??

 3. Selma schreef:

  Prachtige reportage,
  maar ik deel je mening niet.
  Ik haat het gebouw.
  Oh, ik ben verliefd op zoveel anders, echte schoonheid…

 4. Glaswerk schreef:

  René, heb je de lente in je hoofd? ;-P

  Mooie fotoreportage!

 5. goodknight schreef:

  …ayai…

 6. Joost schreef:

  Boeiende foto’s!

 7. Rardo schreef:

  Helemaal met je eens, een prachtig gebouw. Je hebt het ook erg mooi en met liefde :-) in beeld gebracht.

 8. laila schreef:

  Het fascineert mij ook; mooie rapportage.

  Maar de inhoud ook zeker; met een retrospectief van Martin Scorseses oa.

 9. assyke schreef:

  tsja
  a man in love
  kun je beter niet een andere bril op zetten
  te schattig:))

  of ik het mooi zou vinden,
  daarvoor moet ik het eerst in het echt zien
  een foto zegt me dan niet veel
  al is je hartstocht en enthousiasme wél aanstekelijk:)

 10. renelouman schreef:

  Assyke: ik merk dat als ik ergens echt enthousiast voor ben ik het ook beter in beeld kan brengen. Dat is ook het voordeel van mijn manier van omgaan met fotografie: ik doe alleen wat ik leuk vind.

  Laila: de inhoud is voor mij eigenlijk van secundair belang

  Rardo: ja ik schreef boven al dat je kunt merken als iets na aan je hart ligt

  goodnight: :-)

  Glaswerk: nou niet bepaald eigenlijk.

  Selma: voor mij is dit echte schoonheid, maar smaken verschillen :-)

 11. Beus schreef:

  Oei, wat zijn ze weer mooi.

 12. renelouman schreef:

  Rob: ja genieten he!

 13. Blewbird schreef:

  Mooie foto’s bij. 1, 5, 6, 11 en dan raak ik de tel kwijt. Misschien moet je er toch even een benaming onder schrijven. De laatste is ook super. Als ik een naam zou moeten bedenken… ‘De Sprinkhaan’?

 14. renelouman schreef:

  Ja maar dat is zo lastig met wordpress, maar misschien moet ik toch eens uit gaan zoeken hoe dat moet, bij de vk was dat makkelijker.

  Sprinkhaan is een goeie, ik zie het ook opeens.

 15. renelouman schreef:

  Ik ga kijken

 16. Nico Scheerder schreef:

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt van het EYE filmhuis. Trouwens ook een mooi ontwerp. Vanaf de achterzijde van het centraal station valt het gebouw direct op. Je kunt het niet missen!

  Nico uit Amersfoort

 17. renelouman schreef:

  Nico: ja het is echt een EYE-catcher!

 18. Ronald schreef:

  Erg intrigerend die fotoreportage.
  Ga snel een kijkje nemen in EYE.

 19. renelouman schreef:

  Ronald: jij als filmfanaat kan je plezieer daar dubbel op natuurlijk!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *