EYE-OPENER: BEATRIX OPENT EYE

        Bij mijn weten opent de koningin morgen 4 april EYE. Maar toen ik vanavond van mijn tuin kwam was het gebouw in feestverlichting gezet (foto 1)  en vol met officiëel uitziende gasten. Thuis zag ik, op foto 2,  dat er door een dame een toespraak gehouden werd: duidelijk niet de koningin, aan haar kapsel te zien. Je ziet haar heel klein rechtsboven, alle hoofden van de gasten zijn op haar gericht.

Misschien was het een generale repetitie voor morgen. Ik kwam net, woensdagmiddag rond 16.oo u.,  een vriend in de stad tegen die zei dat het dinsdagavond een “opening” voor de pers was. Vandaar dus. De vrouw die de toespraak houdt op foto 2 is denk ik Sandra den Hamer, de directeur. Ik las er net een stuk over in de VK en de foto van haar gezicht boven dat interview geeft hetzelfde gevoel als het kleine hoofd op foto 2.  

Zojuist las ik op internet dat de architecten er niet bij zijn vanavond omdat ze het niet eens zijn met bepaalde aanpassingen van het interieur.

Vanaf 5 april is het gebouw voor het publiek toegankelijk. Dit is voorlopig mijn laatste post over EYE. De avondfoto’s zijn van vanavond, de rest is van de laatste paar dagen.

Groeten

René

TAKE OFF: 

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op EYE-OPENER: BEATRIX OPENT EYE

 1. Wllm Kalb schreef:

  ei, ei, het Eye aan ’t IJ.
  Ga met Pasen even kijken.

 2. Blewbird schreef:

  Deze foto’s nog mooier dan de vorige serie. Je zit er echt ‘in’. Ga door?!

 3. renelouman schreef:

  Hoi Blew: nou doorgaan, ik ben vanavond niet naar de opening gaan kijken terwijl ik er vlakbij woon, het regent n.l. Qua fotografie doe ik echt alleen waar ik zin in heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *