KUNST VAN DE IJSVLOER verzamelblog

Nou ja, kunst…………alhoewel het zeker wat weg heeft van de schilderijen van Bram v.d. Velde.

Het zijn ijsvloertjes die zijn ontstaan na het wederom bevriezen van stukgevaren ijsvloeren op de Amstel. Een mozaïek van ijsmarmer lijkt het wel. Door mij alleen ingekleurd ( niet overal trouwens, je ziet ook hier en daar het onbewerkte ijs nog), aan de vorm heb ik niks gedaan, hoewel ik zag dat de randen er toch bij bepaalde bewerkingen, zoals bij extreem scherper maken, iets door veranderen.

Ook leuk zonder inkleuring natuurlijk, maar ik vond het toch iets toevoegen. Of beter gezegd: het wordt iets heel anders zo.

En het is gewoon leuk om te doen, ook een reden.

AMSTELBOTENDRUPPELKRANENIJSSCULPTUREN

INGEKLEURD IJS

IJS OP DE RAMEN: MOOIE PLANTJES

Groeten

René

PS 1 : naar aanleiding van de laatste opmerking van Rob heb ik er eentje bijgemaakt vanavond met felle kleuren, foto3. maar ik weet niet of ik hem laat staan, de anderen vallen er een beetje door weg, terwijl hij toch minder mooi is. Een beetje het effect dat schreeuwers in de Nederlandse politiek hebben. Nou ik dit bedenk laat ik hem toch maar staan, ter adstructie zal ik maar zeggen.

PS  2: Uiteindelijk heb ik foto 1 toch wat meer contrast gegeven en foto 3 wat minder kleur.

PS 3: en uiteieieieeieieieieieindelijk foto 3 weggehaald.

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

6 reacties op KUNST VAN DE IJSVLOER verzamelblog

 1. Rob van Beusekom schreef:

  Het werkt. Dankzij facebook heb ik de weg terug weer gevonden.
  Ik ben vele foto’s achter. Voorlopig ga ik je weer bijhouden.
  Zo’n inhaalslag gaat veel tijd kosten, maar is vast de moeite waard.

 2. assyke schreef:

  mijn persoonlijke voorkeur (oei, dat klinkt wel heel officieel)
  gaat uit naar de middelste
  vind de bovenste met het lila net iets te weinig uitdrukking hebben
  (hou ik nu van schreeuwen in de politiek:) ?)

  en de onderste ziet er te bewerkt uit

  verder vind ik het verhaal erbij boeiend,
  hoe je tot een keus komt, je laat inspireren door anderen etc.
  ik hou daar wel van, om een klein beetje het proces te mogen zien

 3. renelouman schreef:

  Hallo assyke: ( en excuus): ja ik hou ook erg van het zien van de processen waarop iets tot stand komt, daar geef ik zelfs het “scoren” voor op. Dat is vaak ook de reden dat ik meer dan 1 foto laat zien.
  het leuke van die eerst vind ik toch dat het het dichtst bij het ijs zit qua gevoel, maar de tweede zit er het dichtst bij qua vorm, je ziet het ijs beter.
  Die derde is inderdaad TE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *