DEMONSTRATIE TEGEN ACTA IN AMSTERDAM

Weer een room with a view gevalletje. Ik was totdat ik naar mijn werk moest de Amstel afgelopen om ijspatronen en ijs-sculpturen bij woonboten te fotograferen toen ik, thuis gekomen, dit zag. De actualiteit maar eerst dus.

Terechte demonstratie, wat mij betreft, tegen de kneveling van internet. Die wet gaat natuurlijk vreselijk misbruikt worden, alles wat niet welgevallig is pakken ze ermee aan omdat het lekker vaag geformuleerd is. In Duitsland vinden ze dat het eerst bediscussiëerd moet worden in Europa en vindt men het verdrag in de huidige vorm te vaag. Daar discussiëren ze nog wel eens ergens over.

Dat zitten tijdens demonstraties, dat is wel een leuke vondst. Al is het natuurlijk oeroud (sit-ins uit de jaren zestig, waar ik overigens nooit aan meegedaan heb).

groeten

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op DEMONSTRATIE TEGEN ACTA IN AMSTERDAM

 1. Selma schreef:

  Die dienders in hun gele hesjes zijn om te gieren!
  Ze lopen voorop (te demonstreren) en vormen het staartje.
  Net een kruipende rups, met een geel kopje en kontje.
  Zeker vergeleken met de demonstraties waar ik (wel) aan meegedaan heb, in de jaren ’60, in Amsterdam. Dat was niet ‘een twee in de maat’ met de politie!
  Dat was rennen en schreeuwen en met de wapenstok krijgen!
  Nou ja, dat haalde ook weinig uit.
  Hoewel de oorlog in Vietnam uiteindelijk wel ophield.
  Maar die moest uiteindelijk sowieso ophouden.

 2. renelouman schreef:

  IK HEB ZE ER BIJ GEZET!!! Ja en dan die blikken!! Ik heb nog het idee gehad die agenten uit te vergroten om te laten zien hoe ze kijken.

  Demonstreren, als het echt massaal gebeurt vanwege een klemmende reden, heeft tegenwoordig toch meer invloed dan vroeger, heb ik het idee. Het moet dan wel om echte issues gaan en echt breed gedragen worden, de macht kan zich tegenwoordig moeilijker niks aantrekken van iedereen. Het is een open deur, maar in de bewustwording van die massa-invloed is internet natuurlijk van grote invloed, het is niet voor niks dat ze dat nu proberen aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *