STOERE MANNEN ZONDER POEHA

Ze doen gewoon hun werk, geen adoratie of fanclubs.

Werk dat gedaan moet worden.

Je moet er evenwichtig voor zijn, en niet bang uitgevallen.

Ik vind het STOER.

Voor geen goud op de wereld zou ik dit doen, zelfs vroeger niet.

Vóór een lang telefoongesprek met mijn zus over mijn vader was ik vanuit de trein naar Eindhoven aan het fotograferen. Uit een soort verveling. En toen zag ik dit, ik was er niet op voorbereid dus heb gewoon de instellingen die op mijn camera stonden moeten gebruiken. De foto was eigenlijk behoorlijk overbelicht omdat ik de grond aan het fotograferen was en die is een stuk donkerder, maar met enige bewerking valt het eigenlijk erg mee.

Als ik bedenktijd had gehad had ik ze vertikaal genomen omdat dan, naar ik altijd aanneem, de hoogte wat indrukwekkender oogt. Maar nu ik het horizontaal moest doen vanwege de snelheid en ik het resultaat daarvan zie denk ik dat ik mijn opvatting hierover maar eens moet wijzigen, niet persé in dit soort gevallen verticaal dus.

groeten

rené

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op STOERE MANNEN ZONDER POEHA

 1. Selma schreef:

  Ja, die foto vraagt om meer… al helpt de verbeelding vanzelf.

  Stoer zijn ze zeker.
  Ik moet vanzelf denken aan deze eeuwig stoere foto:
  http://www.ebbetsphoto-graphics.com/#/gallery/landscapes-and-scenics/miscellaneous-9-000-men-on-beam-at-rockefeller-center-1932-5×7-low-res-copy/

 2. renelouman schreef:

  Ja die beroemde, hij blijft fantastisch!!!!!!!!!!!Knap trouwens dat je die zo snel vond.

 3. Aad Verbaast schreef:

  ik krijg al last van mijn hoogtevrees als ik er naar kijk

 4. Blewbird schreef:

  Horizontaal doet het op het blog meestal beter, omdat de lezer in 1 keer de gehele foto overziet. Werkt ook bij jouw mooie foto! Men lost in space.

 5. renelouman schreef:

  Aad: ik ook!!

  Blew: ik ben blij dat je het een mooie foto vindt :)
  Op mijn eigen scherm zie je toch ook de hele verticale foto, maar op mijn werk niet, dat zal wel aan het schermformaat liggen, hoewe het scherm op mijn werk bedenk ik me nu even groot is ( of niet ??, ben opeens niet zeker).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *