LOUTERENDE VUURHAAN

Ik ben eigenlijk al jaren bezig zowel materiële dingen als geestelijke ballast in het vuur te gooien. Zuivering, terugkeren naar de kern.

Sommige dingen zijn hardnekkig, soms komt er ongewild weer ballast bij.

Gisteren heb ik voor het eerst in mijn leven in mijn eentje een vuurtje gemaakt. Ik vond het erg spannend want het waaide als een idioot. Maar het moest wel: ik had een enorme tak, minstens tien cm doorsnee op het dikste punt en zijtakken van een meter of drie, staande op een geknotte es boven mijn hoofd zagend met mijn linkerhand, terwijl ik rechts ben, in etappes doorgezaagd en verder in stukken gezaagd.

Maar het was een Iep, en die mag je in Amsterdam niet zomaar in een houtwal b.v. verwerken vanwege de Iepenziekte. Ik had op internet gevonden dat je hem moest schillen om te voorkomen dat de iepenziekteverspreider, een kever, haar eitjes in de bast deponeert.

Maar dat schillen was geen optie, veel te veel hout. Dus ben ik alles gaan verbranden. Ik vond het een hele overwinning.

Meteen vandaag ook iets in het vuur gegooid dat ik als een geestelijke ballast ben gaan zien. Ben benieuwd hoe dat uitpakt. Mooie datum trouwens, ik zal hem nooit vergeten:

22-01-2012, ook nog samen 10.

Die Iepentak was natuurlijk van een Iep in mijn tuin, daar stond ook de korf waarin ik zijn afgezaagde ledematen in het vuur wierp, zoals op foto 2 duidelijk is te zien. 

groeten

René

PS: ik heb niks aan de vorm , überhaupt nauwelijks iets aan de foto, gedaan, die haan zag er echt zo uit, al zag ik dat niet toen ik hem maakte. Ik zat wel steeds te wachten op elk moment dat het vuur verwaaide omdat ik dat mooier vond.

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

8 reacties op LOUTERENDE VUURHAAN

 1. renelouman schreef:

  NU IK ER EVEN OP MIJN WERK NAAAR KIJK ZIE IK DAT DOOR BEIDE FOTO’S STREPEN LOPEN, IK HOOP NIET DAT DAT VAN DE CAMERA KOMT MAAR VANWEGE DE OVERBRENGING NAAR WORDPRESS, PFFFFFFFF.

 2. Blewbird schreef:

  Alles moet weg. Mij lukt het (ook) niet, maar het streven blijft. Stoel, bed, computer, camera, meer heb je toch niet nodig?

  Breng je foto’s ergens anders onder, zoals bij Flickr, dan drukken ze niet op je tegoed aan WordPress megabytes en kun je ze ook op andere manieren gebruiken.

 3. renelouman schreef:

  Ja dat moet ik nog steeds eens doen, maar ik betaal voor wordpress, althans voor de domeinnaam en volgens mij heb ik onbeperkt ruimte, maar dat moet ik eens vragen aan mijn buurjongen. Ik kijk soms bij jou op Flickr en ik vind dat er goed uit zien, waarschijnlijk genereer je daardoor ook meer kijkers, al ben ik tevreden met de 20-40 mensen die steeds komen kijken bij mij.

 4. JacoponeSr schreef:

  René, het is een feniks die uit het hout van de iep verrijst. Nog mooi ook. 😉
  Ik ben het eens met Blewbird omdat foto’s op Flickr beter tot recht komen. Het is wel zo dat, als je meer dan 200 foto’s plaatst, je iets moet betalen en je dan prof mag noemen (dat laatste is van de gekke natuurlijk), of eerdere foto’s vallen af zodat het aantal altijd 200 blijft.

 5. renelouman schreef:

  Prachtig, de gedachte aan een feniks was nog niet bij me opgekomen. Ik had gewild dat hij daar werkelijk op leek, het is toch meer een haan vind ik, dat is wel jammer.

 6. svara schreef:

  Vuur verbrandt alles….
  Mooie foto’s ook
  Maar wel mazzel dat de de snippers op de grond ook niet in de fik zijn gegaan :-)
  groet

 7. renelouman schreef:

  Svara: die heb ik nat gehouden, maar af en toe moest ik het toch uittrappen!!!Het is heel dun spul: door mij in stukken geknipte Japanse bruidssluier, die sterft elk jaar af en de stengels gebruik ik dan als haksel voor de paadjes en dit stukje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *