BIZARRE TOEVALLIGHEDEN OP GOOGLE EARTH

 

Ik heb hiervoor pas één keer op Google Earth gekeken, vooral omdat ik het spannender vind om ergens naar toe te gaan als ik er niks van weet dan wanneer ik al een duidelijk beeld heb gekregen.

Maar dat geldt natuurlijk niet voor al bekende plaatsen. Dus Zondagavond bedacht ik opeens dat ik mijn oude buurt uit mijn jeugd in Eindhoven wel eens wilde zien op Google Earth. Ik ben daar maar drie keer geweest sinds ik er weg ben, althans sinds mijn ouders daarvandaan zijn verhuisd (1969), dat was een jaar nadat ik uitvloog (1968 dus).

Nog niet zo lang geleden was de derde keer, daar heb ik toen een post over gemaakt, maar over de Tobias Asserstraat 6 heb ik het wel vaker gehad, ik heb er zelfs een gedicht over geschreven.  

Nou, dat bleek spannender dan ik dacht. Toen ik er de laatste keer was kon ik niet naar binnen kijken. Ik was eigenlijk benieuwd wat voor mensen er nu woonden, maar niet nieuwsgierig genoeg om aan te bellen. Of eigenlijk: het zag er een beetje als een bastion uit, ook aan de achterkant was het potdicht, ik kon zelfs de tuin niet inkijken. Mensen die duidelijk op hun privacy gesteld zijn.

Wat wil nu het eerste bizarre toeval : twee mannen staan bij de open deur op ons oude adres nummer 6. Op nummer 8 staat de deur ook open, verder in de hele straat geen open deur. De ene was net iets gaan doen in zijn Volkswagen bestelbusje met aanhanger. Dat kon je zien omdat je ze al van verre kunt zien en dus ook de beweging kunt reconstrueren als je dichterbij komt, dan bevinden ze zich n.l. op een andere plaats vanwege het tijdsverschil. De man in blauwe spijkerbroek lijkt op nummer 6 te wonen en de man van de auto lijkt mij de bewoner van nummer 8. Daar woonde vroeger vrouw Louw, daar heb ik ook nog ooit een gedicht over gemaakt. Het lijkt erop dat ze met de aanhanger de paarse plantenbak zijn komen brengen, die stond er n.l. nog niet toen ik er was, en bovendien was de man in spijkerbroek er iets mee aan het doen. Het viel me toen al op dat het de enige geveltuin in het hele rijtje was.

Hier is de link naar een van de blogs: 

Wat wil het tweede bizarre toeval: toen ik in real life Strijp, zo heet het stadsdeel, verder door liep kwam ik iemand tegen vlakbij mijn oude school. Ik heb een hele tijd met hem, Frans van Och, staan praten en ook daar een blog over gemaakt. Dat vond ik toen al heel bizonder, omdat hij onze toenmalige buren bleek te kennen, eentje nog vaak te zien,  en familie bleek van mensen die een paar huizen verderop woonden (dat gaat dus over meer dan 40 jaar geleden) . Hij blijkt dus met zijn klussen-wagen en al pontificaal op Google Earth te staan!!!!!!

Hier de link naar DAT blog.

Bizar of niet?????????????

Groeten

René

PS:

Hier nog een post met twee foto’s van ons interieur in de Tobias Asserstraat in de jaren zestig.

Hier nog een foto uit de tuin, ook een post over geplaatst.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , . Bookmark de permalink.

4 reacties op BIZARRE TOEVALLIGHEDEN OP GOOGLE EARTH

 1. Selma schreef:

  Lees onderstaande leuke column eens van de Wiskundemeisjes,
  en je zult begrijpen dat je recht hebt op deze toevalligheden 😉 !

  http://www.wiskundemeisjes.nl/20110917/verwacht-eens-per-maand-een-wonder/

 2. renelouman schreef:

  Ik schaar mijn bovenstaande stukje echt wel onder toeval hoor. Maar soms zijn de dingen TE toevallig, dan heb je echt het gevoel dat je op een vibratieniveau zit dat gelijke trillingen aantrekt, zodat het niet meer toevallig is dat er iets gebeurt terwijl dat statistisch gezien wel zo is.

 3. Blewbird schreef:

  Jouw ‘toevalligheden’! Straks kom je nog Jezelf Zelf tegen op Google Earth!

 4. renelouman schreef:

  DAT zou pas leuk zijn!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *