OCCUPY AMSTERDAM verzamelblog

Van hip tot parelketting

Van actievoerder tot gewone burger

Van jong tot ouder

Van alle rangen en standen.

Ik sprak met een oudere dame uit een bankiers-familie, en met een oude kennis, iedereen is blij dat er eindelijk wat gebeurt. Er wordt veel gediscussieerd, maar op kalme wijze, de sfeer is heel relaxt. Een stuk of 15 tentjes, ik vind het dapper in die nachtelijke kou. Het beursgebouw is volgehangen met teksten over hoe men over het geldsysteem denkt. Ben benieuwd wat burgemeester van der Laan maandag gaat doen. Dat zou wel eens het karakter van een lakmoesproef kunnen aannemen. Inmiddels las ik ergens dat de tentjes mogen blijven staan. In Rotterdam zijn ze al verdwenen, naar men aanneemt vanwege de kou.

Je moet niet direct resultaat verwachten van dit soort acties. Ik denk trouwens wel dat het toch heel wat teweeg gaat brengen op den duur, dat alles meer richting harmonie en minder gelddenken gaat, meer de eenheidsgedachte, minder individualisme en egocentrisme. Dat is dan een vertaling, in mijn optiek, van de kosmische invloeden die we momenteel ondergaan en die ook minder concreet hun uitwerking al hebben.

De foto’s van zaterdag komen nog, die zijn wel beter maar ik ben nu vol van het gebeuren van vanmiddag (ik was er rond een uur of vijf), dus dit zijn een paar van de weinig foto’s die ik gemaakt heb. Het licht was niet denderend, maar ik wilde vooral alles bekijken, de behoefte om te fotograferen was veel minder.

OCCUPY: DEMONSTRATIE NAAR DE NEDERLANDSE BANK

OCCUPY AMSTERDAM: LAATSTE FOTO’S

ZE TREKKEN ER ZICH GEEN RUK VAN AAN

PORTRETTEN IN DE MENIGTE

OCCUPY: HET BEURSPLEIN

 

groeten

René


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

6 reacties op OCCUPY AMSTERDAM verzamelblog

 1. Blewbird schreef:

  Nou, dan ben ik de eerste. Het licht inderdaad niet best. Mij zitten al die schaduwen in de weg. Doet niks af van de kracht van je verhaal en de foto’s. Occupy the world!

 2. renelouman schreef:

  Nou IK occupy niks hoor, ben toch altijd een beetje van een afstandje de zaak bekijken. Niet voor niks fotografeer ik veel!!

 3. Selma schreef:

  Erg leuke en mooie foto’s, zoals gewoonlijk,
  maar als ik naar de gefotografeerden kijk, zie ik niet echt kapitalisten…;-)

 4. renelouman schreef:

  Selma: die komen maandag:::)))

 5. Aad Verbaast schreef:

  Mooie serie. Gemoedelijke sfeer lijkt het wel. Benieuwd hoe het maandag zal zijn.

 6. MoiMan schreef:

  Sterk Occupy photo-reportage(s) mooi, man
  Heb nog samen even met de drummer (op za.avond)
  met mijn mondharmonica meegespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *