MAYA’S: VRIJDAG A.S. LOOPT KALENDER VAN 16,4 MILJARD JAAR AF!!

En die kalender blijkt een weergave te zijn van een planmatig ontwikkelingsproces. Negen periodes  sinds de big bang, die volgens hen, naar onze tijdsindeling, 16,4 miljard jaar geleden heeft plaatsgevonden. Daarom zijn hun pyramides opgebouwd uit 9 lagen. Elke periode duurde 20 keer korter dan de voorafgaande, de laatste, de top van de pyramide, duurt daarom maar 260 dagen en is in februari dit jaar ingegaan en eindigt a.s. vrijdag 28 oktober!! Vandaar ook die waanzinnige versnelling waarin we leven!!

De ontwikkelingsgang van de kosmos is er vanaf het begin op gericht geweest de mensheid te doen ontstaan en tot bewustzijn te brengen. De laatste fase dient om de scheiding tussen materie en geest op te heffen, om tot eenheid te komen, tot verlichting.

Ik ben het boek aan het lezen van Carl Johan Calleman, de man die dit beschrijft in “De Maya Kalender en de transformatie van het bewustzijn”.  Ik begrijp niet helemaal alles en heb het nog niet uit, maar vind veel terug in dit boek uit 2003 van wat ik NU zie gebeuren. B.v. de Occupy-beweging met haar nadruk op de eenheidsgedachte, en de instorting van het virtuele geldsysteem. En de spontane verlichtingen van hele dorpen in India, daar zijn de mogelijkheden voor verlichting op dit moment het grootst wordt in dit boek gezegd, maar de hele mensheid gaat die kant op.

Als ik het voor elkaar krijg ga ik er nog een coherent blogje van maken, maar dit moest ik vast kwijt na mijn vorige post hierover.

De foto is van een affiche over een voorstelling in de Stadsschouwburg van Amsterdam over het einde van de wereld.

Te zien op zaterdag 29 oktober!!!!!!!!!!

 

groeten

rené

PS: nog wat interessante links, opgegoocheld:

http://www.crystaldimensions.nl/nicoappelman281011of211212.php

http://www.maya2012kalender.com/28-Oktober-2011-Maya-Dag-2012-Festival.html

http://www.calleman.com/content/articles/risk_of_2012.htm

En deze: lees vooral de reacties, voor het broodnodige tegenwicht. Vooral kritisch blijven, doe ik ook. Het enige dat telt is de LIEFDE die in je zit als een goddelijke kern, LIEFDESLICHT. Dat is voor mij de enige zekerheid in dit hele 28 oktober (of niet…) gebeuren:

http://www.goto2012.nl/blog/?p=1637


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , . Bookmark de permalink.

9 reacties op MAYA’S: VRIJDAG A.S. LOOPT KALENDER VAN 16,4 MILJARD JAAR AF!!

 1. Selma schreef:

  Niets van geloven, die eindtijdvoorspellingen.
  Aan de analyse van al die bangmakerij en flauwekul heb ik de afgelopen 25 jaar tig krantenartikelen en een paar blogs gewijd.
  Maar de doemdenkers blijven dreigen, alsof ze erin zwelgen van genot.
  Toch zal ook deze keer de aarde gewoon doordraaien!

  Zie o.a. mijn column uit 1994:
  http://selmasalo.wordpress.com/2011/05/28/eindtijdvoorspeller-blijkt-al-17-jaar-onverbeterlijk/

  http://selmasalo.wordpress.com/2011/05/12/hoera-het-is-bijna-zover-de-wereld-vergaat/

 2. renelouman schreef:

  Nou bang ben ik er niet voor, ik vind het prachtig, als het waar is komt er een soort boost van bewustwording. En de toename van bewustwording is waar het om draait, en die is duidelijk al lang bezig. Daardoor komt er, als er iets gebeurt, een einde aan de afscheiding, zowel van elkaar als van de afscheiding tussen materie en geest, wat wil zeggen dat er een einde komt aan het virtuele pyramidespel met geld waar de aarde momenteel onder gebukt gaat. Als het allemaal waar is zou het mij niets verbazen als na de eurotop van woensdag eerst de euro in elkaar dondert en vervolgens dus op mondiale schaal het betalingssysteem instort. Geld heeft niks meer met de waarde te maken die het zou moeten vertegenwoordigen (het is tenslotte enkel maar papier, heeft geen intrinsieke waarde). En die aarde blijft wel doordraaien, daar ben ik ook niet bang voor, maar de basis waarop we met elkaar omgaan zou wel eens grondig kunnen wijzigen.
  Dat boek gaat over de transformatie van het bewustzijn, en is een beschrijving van het ontwikkelingsproces van de mensheid. En dat op zich is al een versterking en betere invulling van wat ik zelf al mijn hele leven denk.

  Ik ga je links bekijken maar zit met mijn jas aan en een rugzak op omdat ik op het punt stond boodschapen te gaan doen

 3. Ik vind S E L M A ook het E I N D E !! En K A A L- E N D E R – tijden Gewoon even die Calender vermijden..Eind der tijden: Ik geloof het wel.. maak ik me écht niet druk om !! Ik meen het Als het moment Suprème van het Leven daar is komt dat met zo’n ongelooflijke Kracht dat een Aardbeving er niets bij is.. Dus verzetten heeft geen zin.. Maar het blijft wel allemaal zeer interessant wat betreft Maya’s en Pyramides Groet á Vous Joshua – A C T UA L I T Y

 4. Selma schreef:

  Toename van bewustwording is sinds mensenheugenis bezig,
  is inherent aan de ontwikkeling van onze hersens, van de mini-walnootjes in de verre oertijd tot de circa anderhalf kilo heden ten dage (die bevallingen zo moeilijk gemaakt hebben, i;t.t. tot de dieren).
  Dat verhaaltje over ‘boost van bewustwording’, en ‘scheiding tussen materie en geest’ is (met iets ander woordgebruik) ook al zo oud als de kunst van het schrijven. Ik schud zo een paar voorbeelden van een paar duizend jaar terug uit m’n mouw.
  Het feit dat de geldmarkt in elkaar dondert, en nog wat menselijke dominosteentjes, heeft niets met het einde der tijden te maken. Dat is gewoon een economische wave. Erg vervelend, en voor velen schadelijk, maar niet vervelender dan zoiets als de pest, die in middeleeuwse steden soms tot 40 % van de inwoners doodde. Stel je dat eens duidelijk voor.
  Die ‘transformatie van het bewustzijn’ zingt al sinds Madame Blavatsky rond (vóór haar trouwens ook al, in andere termen), en heeft sindsdien om de paar jaar een profeet die een publiekstrekker weet te schrijven. De laatste jaren komen die profeten meestal uit de VS. En ze hebben meestal een heeel hóóóg bewuszijnt als het gaat om geld verdienen met boeken, cursussen en seminars.
  Ik ga vrijdag gezellig uit eten, en daarna vast heel tevreden slapen, na nog een stukje in Toergenjev gelezen te hebben. Er is niets nieuws onder de zon, en dat zal er na vrijdag ook niet zijn.

 5. Blewbird schreef:

  Wordt het theater of inderdaad het einde van de wereld. We gaan het meemaken. Veel problemen in 1 keer opgelost bij de tweede optie ;-).

 6. svara schreef:

  Zoals Selma ook al aangeeft….
  Er is voortdurende beweging. En altijd zijn er ‘stromingen’ geweest die al dan niet met ‘ingewijden’ met bewustzijn ‘verruiming’ bewust bezig zijn geweest om dat te dat te onderzoeken en te ervaren.
  Via Raja Yoga en Alice Bailey kwam dit een tijd intensief op mijn pad.

  Op dit moment gebeurt er veel.

  ‘Vandaag is de jongste dag’ vind ik eigenlijk wel een mooi motte om me telkens weer bewust van te zijn in deze tijd.
  Hoe en waarop richt ik mijn aandacht….. en wat doe ik er vervolgens mee….energie volgt op gedachten…..hier….nu
  Vrijdag….’k zie wel wat die dag net zoals andere dagen me brengt.
  Ik merk hoe meer mensen gaan geloven in een en ander hoe meer weerstand ik tegen zo’n ‘geloof’ voel. (energie volgt op gedachten zei ik net nog…. lachen toch?)

  hartelijke groet

 7. renelouman schreef:

  Selma: ik hou wel van je nuchterheid. Alles wat je zegt klopt natuurlijk, maar er zijn ook stroomversnellingen in bewustwording mogelijk, hoewel ik het zelf als een langzaam rijpingsproces ervaar. Maar ik kan me voorstellen dat er zich plotseling omstandigheden voordoen die het allemaal wat makkelijkeer maken. Maar ik weet het ook niet hoor, ik zou het graag willen, maar ja, of het gebeurt. Dit is pas de eerste keer dat ik me enigszins geïnteresseerd voel , dat komt door de toch wel erg heftige tijd, ik heb tot nu toe mijn interesse in dit soort dingen beperkt weten te houden tot de interesse in 21 december 2012. Hoe de relatie met dit verhaal ligt heb ik nog niet gelezen, hij heeft het al wel aangestipt.

  Svara: dat is wel altijd mijn leiddraad geweest: je kan toch niet anders doen dan op je pad komt, dus elke dag de jongste dag, ik snap het. De stem van de stilte van Blavatzky heb ik ook een tijd op mijn bestsellerslijst gehad, moet ik nodig weer eens doorkijken. Alice Bailey is in bepaalde kringen in mijn school erg in trek. Ik vond het een beetje te moeilijk, maar misschien moet ik er toch weer eens aan beginnen, ik heb veel van haar boeken van mijn zus gekregen die er ook geen weg mee wist.

  Blew: ik ben benieuwd, maar eigenlijk denk ik dat er niks gebeurt: aan het begin van alle 9 tijdperken gebeurde er iets dat de trend zette voor dat tijdperk, maar het gebeurde nooit op de dag zelf dat die periode begon. In die zin denk ik dat er misschien niks gebeurt dus, maar misschien later, of zet de ontwikkeling door die al gaande is.

 8. svara schreef:

  Stem van de stilte weer eens inkijken ging strakjes n.a.v. Selma ook door me heen.
  Wie weet.
  Groet

 9. renelouman schreef:

  Svara: heeft zo’n blogeje toch nog nut gehad:::)))

  Overigens heb ik het boek net snel uitgewapperd. Wat hij over 2012 zegt komt een beetje overeen met de laatste zin uit mijn vorige reactie: het eenheidsbesef, het einde aan de dualiteit, die in 2011 plaats zou vinden (het boek is van 2003) wordt misschien pas door een aantal mensen begrepen en gevoeld in de loop van 2012. Maar hij is er stellig van overtuigd dat er geen weg terug is, we worden allemaal min of meer verlicht!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *