EEN MAGISCH MOMENT VAN NIKS

Een stip in de tijd.

Dat was het, en geen einde er aan.

Alles gaat door, maar het was toch een moment.

Om stil bij te staan.

Elk moment is er een om stil bij te staan, dat is de kracht van momenten.

Het MAYA-ment van gisteren.

De tijd loopt door, maar het droeg bij, zoals alle MAYA-menten.

Zes negens, ik zag ze zonder ongelukken.

En toen het magische moment: allemaal verdwenen ze, de teller werd leeg, op dat éne 1-tje na, dat aan de linkerkant verscheen.

Ik had de magie kunnen rekken, als ik midden op de snelweg was gestopt b.v.

Of eerder bij Vianen was afgeslagen.

Ik had het eeuwig kunnen laten duren.

Als ik met 120 tegen een brugpijler was gereden.

Maar ik vond het niet de moeite waard, een magisch moment van niks.

Tot ik besefte wie de meeste getallen op de teller had gebracht, en waar en wanneer.

Toen heb ik toch maar even de auto een bezine-station ingereden, en gefotografeerd, inmiddels met een 2-tje aan de rechterkant.

Het leven gaat door, de jaren gaan tellen, de kilometers worden weggejakkerd en alles hoort bij alles.

Een moment om stil te staan.

Groeten

rené

PS: vandaag, na het inhangen van de lampen in het nieuwe huis van mijn ouders, op weg naar huis, in hun oude auto.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op EEN MAGISCH MOMENT VAN NIKS

 1. Mo schreef:

  Dat moment heeft mijn auto al 50.000 kilometer geleden ondervonden!
  Ik vind het altijd fascinerend om te zien hoe die cijfers verspringen (bij mijn vehikel verspringt dat, want digitaal).
  Jij doet trouwens wel lang met een tank benzine; of zet je de dagteller niet op 0?

 2. renelouman schreef:

  Mo: nee ik let nooit op die dagteller, af en toe.
  Jij rijdt wel veel meer dan ik denk ik: ik in 1,5 jaar 17.000, bijna alleen naar mijn ouders. Maar de auto is al 14 jaar oud, dus 7000 per jaar. Toen ze hem net hadden zijn ze nog wel eens op vakantie geweest ermee, maar de laatste jaren alleen voor de boodschappen in het dorp, waarbij ze gelukkig alleen maar paaltjes aangereden hebben, hij zit vol kleine deukjes (geen bloedspetters). We hebben echt ons best moeten doen ze niet meer te laten rijden omdat we het niet meer vertrouwden.

  Hij zuipt trouwens benzine, waarschijnlijk omdat ik zo hard rij.

 3. Mo schreef:

  ik rijd zo’n 10000 kilometer per jaar en als ik heel eerlijk ben zou ik ook met de helft van dat aantal toe kunnen, als ik wat vaker met de fiets naar mijn werk ging. Maar vaak is het zo makkelijk dat dat blik voor de deur staat…..

  • renelouman schreef:

   Mo: ik moet zeggen dat ik het ook wel zonder had gekund, de verbindingen met Eindhoven en dan Son en Breugel zijn erg goed. In het begin ging ik om en om met de trein en met de auto, maar tegeswoordig is het toch alleen de auto. Geen telefoongesprekken van anderen te moeten aanhoren, dat vind ik wel het grootste voordeel van de auto

 4. svara schreef:

  maya-ment
  mooi gevonden
  maya dat zoveel betekent als illusie toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *