ZANDVOORTSE LUCHTEN

Heel wisselend was het weer aan de kust bij Zandvoort afgelopen donderdag. Alles stond natuurlijk in het teken van het vinden van Kadhafi in het zandkasteel (zie vorige blog) maar toen dat voorbij was kreeg ik weer oog voor de prachtige leegte van de zee en de verte van de luchten en het ruisen van de branding die daarmee de stilte accentueerde en mij daarmee ook tot zwijgen bracht.

groeten

rene

PS: ondertussen heb ik de foto met de meeuw erop weggehaald, die vond ik toch niet zo in de reeks passen. Dat doe ik trouwens tegenwoordig vaker: later een blog enigszins veranderen. Dat komt omdat ik ze er tegenwoordig live op zet, nooit meer vantevoren een concept en als dat naar de zin is die post pas plaatsen.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

20 reacties op ZANDVOORTSE LUCHTEN

 1. spuit11 schreef:

  Ik kan de zee bijna horen!
  Het is de wind door de bomen in mijn tuin, er volgt weer een bui!
  Maar goed, met wat fantasie…

 2. kuifje simon schreef:

  Keien van foto’s !!!

 3. laila schreef:

  Heel mooi.
  (Zo zonder Irene.)

 4. Jacopone Sr schreef:

  Stuk voor stuk prachtige foto’s. Heel mooi licht.

 5. Jan de Stripman schreef:

  Mooi ! En toch sfeervoller dan Kadhaffi…;o)

 6. Blewbird schreef:

  What can I say?

 7. renelouman schreef:

  Blew: dat effect had het ook op mij.

  Jan: ooja, anders, zou ik zeggen.

  Jacopone: ja en dat licht kreeg je zomaar kado.

  Laila: ja Irene mag wegblijven, maar we zullen haar wel als uitgebluste kenau moeten begroeten, haar laatste emmertjes venijn over ons uitgietend.

 8. jacob hesseling schreef:

  Voor mij de voet of de laatste foto,
  de andere zijn ook erg mooi trouwens.

 9. Glaswerk schreef:

  Mooi platen René.
  Die heb je er lekker strak opgezet.

 10. Mo schreef:

  hoe mooi ons eigenste landje kan zijn!

 11. renelouman schreef:

  Mo: ja echt, maar je moet het zien. En foto’s maken het soms natuurlijk wel mooier door de kadrering.

  Glaswerk: merci

  Jacob: ja die voet geeft het iets menselijks, vond ik ook, de verbinding van de mens en de natuur.

 12. Johan HvD schreef:

  Ge moogt toch heel blij zijn dat ge niet als een sardine tussen lucht en water ingepakt bent! :-)

  Al met al zijn het schoone photographieën, vooral de ene alwaar ge als een schaduw het bijna gehele strand overdekt. 😉

 13. Johan HvD schreef:

  erratum:
  alwaar ge als een schaduw het bijna gehele strand overdekt
  om de vogel te kunnen fotograferen (die ik niet had gezien) :-(

 14. Johan HvD schreef:

  (errata dien te zijn: corrigendum)

  *met excuses voor deze (onnodige) aanvullingen*

 15. renelouman schreef:

  Johan: maar ware hij misschien beter geweest indien de vogel niet ten tonele was verschenen?

 16. Johan HvD schreef:

  Neen hoor, René, met vogel is de foto mooier.
  Is het een Jan van Gent & Loos?

 17. spuit11 schreef:

  Zeg Rene, Kuifje en ik zijn toch geen ‘stief’bloggertjes? 😉

 18. renelouman schreef:

  spuit 11: ik zie net pas deze reactie en begrijp hem misschien niet goed: komt het omdat ik niet gereageerd heb? Ik weet niet waarom ik er niet op gereageerd heb, ik reageer altijd op iedereen, behalve als ik een reactie weiger, wat dus niet het geval is. Misschien over het hoofd gezien. Terwijl ik dit schrijf weet ik het weer: ik wist niet wat ik er op zou zeggen: ik vond het een leuke reactie, dat je de zee bijna kon horen , maar vond dat zo poetisch dat ik wat poetisch terug wou zeggen en niet wist wat!!.

 19. renelouman schreef:

  Johan: gewoon een meeuw, maar ik heb de foto inmiddels weggehaald omdat ik hem niet in de serie vond passen, net als de vlinder uit mijn laatste ARTIS-blog.

 20. Aline schreef:

  Leuk die foto met een stukje voet in beeld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *