MIJN EIGEN HARTJESDAGEN……..

 

DATEREN VAN EEN VER VERLEDEN. Het was overigens toen voor mij niet zozeer het transformeren naar een vrouw maar een verkleedpartij ten dienste van een zang- of zaag-optreden, of een combi daarvan.

Foto 1 van deze gescande foto’s is van een solo-optreden met begeleiding van Marco Naarden (we hadden een naam maar die ben ik vergeten). De travestie-act was daar maar een klein onderdeeltje van. Tijdens het zingen verkleedde ik me van man tot vrouw, vandaar dat het er niet uit ziet.

Foto2 is van een duo-programma, met voornamelijk door mij gemaakte liedjes, dat ik samen met Klaas ten Holt had (ook de naam daarvan ben ik vergeten).

Foto 3 is van een ad hoc act in Leeuwarden als zagende koningin Juliana. De tent achter ons had ik gemaakt, dan konden we ons snel omkleden. Het staketsel bestond uit een droogrek, dat kon je n.l. heel snel in- en uit-klappen. Maar hij was zo licht dat hij omwaaide tijdens een liedje van mij, en onder grote hilariteit werd de zich omkledende Alfred Stucki zichtbaar (ik dacht: waarom lachen die mensen zo hard, zo leuk is mijn act nou ook weer niet).

Ik herinner me ook nog dat we zogenaamd dronken langs allerlei terrassen liepen waarbij iemand echt geschokt reageerde.

Foto 4  in een tent op het Max Euwe-plein, ik geloof dat daar een tijdje (of nog) Toomler’s was gevestigd.

Foto 5 is van een close-harmony groep waar ik in zong. Ik ben de meest linkse. De kostuums waren van mij afkomstig: ik had oude paraplu’s van de straat verzameld en daar naadjes met elastiek in gemaakt. Ik kan tot op de dag van vandaag geen paraplu zien liggen of ik moet er aan denken. De roze jurk was ook van mij, die had ik ooit voor een andere act gebruikt. En de pruiken en zonnebrillen idem: die kocht ik altijd op mijn vaste zaterdag-pleindag op het Waterlooplein, voor nop.

Ik zie net dat onze bas, Steef, de lange jongen achteraan, mijn jurk van foto 4 aan heeft.

Voorbij, voorbij, voorgoed voorbij. Hoewel ik laatst toch nog een keer zingende zaag heb gespeeld, in mijn gewone kloffie, dat wel.

groeten

rene


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op MIJN EIGEN HARTJESDAGEN……..

 1. Mo schreef:

  je ziet er niet uit:-))

 2. Aline schreef:

  Wat kan men een lol hebben… zingende zaag, lijkt me wel leuk, als je het een beetje kan, maar gezien het feit dat je er mee een podium op ging lijkt me wel… Heerlijk hoor foto’s uit de oude doos bekijken…

 3. renelouman schreef:

  Aline: Nou het was soms echt lachen: uit die groene jurk kwam een zaag b.v., en het leidje dat ik deed zong ik ook in theater-restaurant de Suikerhof tijdens het diner, het was echt zo slecht nog niet.

  Mo: I totally agree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *