HET NIEUWE HUIS VAN MIJN OUDERS

Volgende maand gaan mijn ouders, inmiddels 86 en 91 jaar,  van de tijdelijke behuizing van hun verzorgingshuis naar de nieuwbouw ervan. Dat is in hetzelfde dorp, Son en Breugel in Brabant. Vandaag ben ik er met mijn moeder geweest, en ik vond het geweldig. Ze krijgen een woning met twee slaapkamers, woonkamer en open keuken, badkamer en wc. En dat alles beslaat een oppervlakte van 128 vierkante meter!!!!!!!!!!!!!!! Dat kan alleen in Brabant denk ik dan. Ik vind de woningen in verzorgingshuis Flesseman in Amsterdam, waar ik werk, al heel redelijk: een echtpaar heeft geloof ik iets van 45 vierkante meter. Maar 128, het is bijna vorstelijk. Ik woon zelf op 43 vierkante meter, dus dat is bijna drie keer zoveel!!

Enfin, de vraag is of mijn vader het haalt, maar ik denk al een half jaar dat hij de volgende week niet haalt, dus misschien wordt hij daar wel 100, je weet het nooit. Maar de tijd dat hij er doorbrengt zal hij er zeker van genieten want het is prachtig, veel mooier dan waar ze nu zitten, hoewel dat ook best meevalt.

Op de eerste foto vraagt mijn moeder aan de schilder die er bezig was of hij een kopje koffie wilde. Dat had ik gevraagd, om vast een idee te krijgen hoe het zou worden in de toekomst. De derde foto is genomen vanuit hun woning met mijn moeder voor de deur: je kijkt meteen op een enorme binnenplaats met middenin een rond gebouw met waarschijnlijk ook woningen, dat is op de laatste foto goed te zien.

groeten

rene


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

7 reacties op HET NIEUWE HUIS VAN MIJN OUDERS

 1. laila schreef:

  Prachtig.
  Op naar de 100:-)

  Jij hebt ze tenminste nog René.

 2. renelouman schreef:

  Inderdaad, dat is op zich al heel bizonder.

 3. Mo schreef:

  zo zeg, dat gaat hartstikke mooi worden!! Meestal is het andersom, worden mensen naarmate ze ouder worden steeds kleiner behuisd. Prachtige woning!

 4. Fulps Valstar schreef:

  Ik ben gisteren nog in een zorgcentrum op bezoek geweest, akelige hokjes, je ouders komen mooi ruim te wonen.

 5. Blewbird schreef:

  En goed hoog ook, meen ik te kunnen zien. Honderdachtentwintig is gigantisch.

 6. Bonnie.. schreef:

  Hoi René,

  Misschien een hele stomme vraag maar heb jij toevallig ook foto’s van de ”tijdelijke” vloed op de veerstraat? Ik ga daar namelijk misschien tijdelijke verblijven maar ik kan nergens foto’s vinden?!

  Alvast bedankt voor de moeite!!

  Gr. Bonnie

  • renelouman schreef:

   Ik heb wel een paar foto’s van mijn ouders daar, maar niet zodanig dat je kunt zien hoe het er uit ziet geloof ik. Ben wel nieuwsgierig waarom je daar gaat wonen, waar het voor gebruikt gaat worden. Opeens schiet me te binnen dat ik wel een foto van de lange gang heb. Het ligt trouwens wel in een mooie omgeving, ken je die niet??
   ben jij Bonnie van de overleden mevr. v.d.Kruijssen-S??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *