GRIEKSE GRIEZEL

Maar wel mooi.

De stokrozen stonden op Samos overal in bloei, zomaar, in het wild. Dat is altijd weer een verrassing, om planten te zien in de buitenlandse natuur die in Nederland alleen maar in gecultiveerde toestand, en dan soms zelfs alleen binnenshuis, te bewonderen zijn.

In mijn tuin in Amsterdam heb ik het opgegeven: ze worden geheel door de slakken geconsumeerd. Maar in de loop der jaren heb ik er een prachtig alternatief voor gevonden: de Lavatera. De bloemen zijn bijna hetzelfde en hij bloeit de hele zomer, terwijl de slakken daar geen trek in hebben.

Toen ik vanochtend mijn tuin weer zag bleek een van mijn twee exemplaren al behoorlijk in bloei te staan. Verder stond de brandende liefde in volle glorie te stralen en waren veel rozen uitgebloeid, al bleken er ook nog wat knoppen te zijn. Hopelijk is het voor die laatste categorie niet te nat, die indruk kreeg ik wel overigens wel.

groeten

rene


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in photography met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op GRIEKSE GRIEZEL

 1. hoe ziet die brandende liefde eruit?

  NB: Mijn zachtgele en zalmkleurige stokrozen bloeien goed, alleen zitten er veel gaten in het blad.

 2. kitty schreef:

  Alsof ie een Halloweenmaskertje op heeft!
  De echte griezels in Griekenland vonden we de grote sprinkhanen.
  We hebben nog ergens een dia met Rico als 6-jarige met zo’n beest.
  Hij was er niet bang voor. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *